İslam Memiş: "Altında ters köşe gelebilir, fiziki altına yönelin"

Altın ve Para Piyasaları Uzmanı İslam Memiş, gram altın ve ons altında yaşanan rekorların ardından, bugün için beklediği yeni rekor seviyeleri açıkladı.

Yağmur Biçen Yağmur Biçen
İslam Memiş: "Altında ters köşe gelebilir, fiziki altına yönelin"

Gram altın şu anda fiziki olarak 2.737 TL seviyesinden işlem görürken, ons altın 2.520 dolar seviyesinde alıcı buluyor. İslam Memiş, ons altının 2.520 dolar seviyesini geçmesini öngörmüştü ve bu tahmin gerçekleşti. Şimdi ise gram altının 2.775 TL seviyesini zorlayabileceğini ifade ediyor. Bu seviyeye henüz ulaşılamamış olsa da gün içerisinde durumun değişebileceğini belirtti.

MİSİLLİME OLABİLİR

İsabetli piyasa tahminleriyle bilinen İslam Memiş, ons altının 2.500 dolar seviyesini aştıktan sonra 2.520 ve 2.540 dolar direnç seviyelerini test edeceğini öne sürdü. Ayrıca, piyasalarda hafta sonu yaşanabilecek bir misilleme haberinin önceden alındığını da sözlerine ekledi.

Ancak Memiş, yatırımcılara bir uyarıda bulunarak, "Fiyatlar ters bir hareketle 2.380 dolara kadar gerileyebilir. Eğer hafta sonu herhangi bir misilleme olmazsa bu düşüş yaşanabilir," dedi.

Son olarak Memiş, sanal altın ile fiziki altın arasındaki farklara dikkat çekti ve bankada sanal altını fiziki altına çevirirken önemli kayıplar yaşanabileceğini belirtti. Bu nedenle, yatırımcılara sanal altın yerine doğrudan fiziki altın almayı tavsiye etti.

Altın ekonomi piyasa