İş dünyasından hükümete eleştiri

İş dünyası Hükümetin enflasyon muhasebesini eleştirdi. İstanbul Ticaret Odası ve İstanbul Sanayi Odası'ndan peş peşe yapılan açıklamalarda enflasyon muhasebesinin işletmeleri finansal açıdan zora soktuğu ifade edildi.

Haber Merkezi Haber Merkezi
İş dünyasından hükümete eleştiri

Enflasyon düzeltmesi vergisinden dolayı, yeni yatırım yapacak şirketlerin yatırımlarını askıya alabileceğine işaret edildi.

Hükümetin uyguladığı enflasyon muhasebesine eleştiriler peş peşe geldi.

İstanbul Ticaret Odası’nın Başkanı Şekib Avdagiç, 2024 yılı ikinci dönem enflasyon muhasebesinin firmaları olumsuz etkilediğini belirtti.

Ekonomi Gazetesi'ne konuşan Avdagiç, "Devam eden yatırımlar için enflasyon muhasebesi yapılarak vergi doğuyor. Bu, işletmeleri finansal açıdan zora sokacak bir durum. Şirketlerin başkaca gelirleri yoksa, yapılan yatırımdan kaynaklanan ve enflasyon muhasebesi sonucu oluşacak verginin doğmaması gerekir. Hazine ve Maliye Bakanlığı’nın bir tebliğ ile bu konuya açıklık getirmesi isabetli olacaktır” ifadelerini kullandı.

Avdagiç, enflasyon düzeltmesi vergisinden dolayı, yeni yatırım yapacak şirketlerin yatırımlarını askıya alabileceğine işaret etti.

Konuyla ilgili İstanbul Sanayi Odası Başkanı Erdal Bahçıvan da değerlendirme yaptı.

Bahçıvan, “Ağustos ayı içinde yayınlanan bir kararla bu ay uygulanması istenen enflasyon muhasebesinin özellikle reel sektör ve sanayici açısından haksız bir vergi oluşturacağı net bir şekilde görülmektedir" dedi.

hükümet iş dünyası