İş arayanlar dikkat! Ziraat bankası personel alacak

Ziraat Bankası ve Ziraat Katılım Bankası, çeşitli pozisyonlar için 870 personel alımı yapacağını duyurdu. Peki, hangi kadrolar için alım yapılacak? Başvuru şartları neler? Adaylarda aranan nitelikler ve mezuniyet gereklilikleri nelerdir? Başvurular nereden ve nasıl yapılacak?

Mert Sagit Mert Sagit
İş arayanlar dikkat! Ziraat bankası personel alacak

Ziraat Bankası ve Ziraat Katılım Bankası, çeşitli pozisyonlarda istihdam edilmek üzere toplamda 870 personel alımı yapacaklarını açıkladı. Peki, hangi kadrolar için alım yapılacak? Başvuru şartları neler? Kimler başvuru yapabilir? Adaylarda aranan nitelikler ve mezuniyet gereklilikleri neler? Başvurular nereden ve nasıl yapılacak?

ZİRAAT BANKASI 870 PERSONEL ALACAK

Hangi Kadrolara Personel Alınacak? Ziraat Bankası 600 servis görevlisi, 20 müfettiş yardımcısı ve 150 uzman yardımcısı alacak. Ziraat Katılım Bankası ise 100 servis görevlisi alımı gerçekleştirecek.

Başvuru Genel Şartları Neler? Başvuru yapacak adayların T.C. vatandaşı olması, 1 Ocak 1994 ve sonrasında doğmuş olması, TCK'daki suçlardan mahkum olmamış olması gerekiyor. Ayrıca, adayların bankalarda çalışması yasaklanmamış olmalı ve yurt içi veya yurt dışında sürekli görev yapmasına engel olabilecek bedensel veya zihinsel bir hastalığı bulunmamalı. Erkek adayların askerlik görevini tamamlamış, erteletmiş ya da askerlik yükümlülüğünden muaf tutulmuş olması gerekiyor.

20 Müfettiş Yardımcısı Alımı Nitelikleri

İdari alan için: İktisat, Ekonometri, İşletme, Maliye, Kamu Yönetimi, Çalışma Ekonomisi ve Endüstri İlişkileri, Uluslararası İlişkiler, Hukuk, İstatistik, Bankacılık, Finans, Muhasebe, Sigortacılık ve Risk Yönetimi, Teknoloji Bilgi Yönetimi, İşletme Yönetimi ve Yönetim Bilişim Sistemleri ile bankacılıkla ilgili bölümlerden mezun olmak.

Mühendislik alanı için: Bilgisayar Mühendisliği, Bilişim Sistemleri Mühendisliği, Matematik Mühendisliği, Yazılım Mühendisliği, Elektrik Mühendisliği, Elektrik ve Elektronik Mühendisliği, Elektronik Mühendisliği, Elektronik ve Haberleşme Mühendisliği, Endüstri Mühendisliği, İşletme Mühendisliği, Endüstri ve Sistem Mühendisliği bölümlerinden mezun olmak.

150 Uzman Yardımcısı Alımı Mezuniyet Şartları

İdari alan için: İktisat, İşletme, Maliye, Kamu Yönetimi, Çalışma Ekonomisi ve Endüstri İlişkileri, Uluslararası İlişkiler, Hukuk, Bankacılık, Finans, Muhasebe, Uluslararası Finans, Sigortacılık ve Risk Yönetimi, Sermaye Piyasası, Teknoloji ve Bilgi Yönetimi, İşletme Yönetimi ve Yönetim Bilişim Sistemleri ile bankacılıkla ilgili bölümlerden veya üniversitelerin İletişim, Ekonometri, İstatistik, Aktüerya, Matematik, Matematik ve Bilgisayar Bilimleri, Fizik, Tarım Ekonomisi bölümlerinden mezun olmak.

BAŞVURULAR NEREDEN VE NASIL YAPILACAK?

Adaylar başvurularını 19 Temmuz 2024 tarihi dahil olmak üzere gerçekleştirebilecek. Başvurular online olarak yapılabilecek.

Ziraat Katılım Bankası 100 memur alımı kılavuz: https://www.ziraatkatilim.com.tr/sites/default/files/media-file/ZKB%20BA%C5%9EVURU%20KO%C5%9EULLARI-Servis%20G%C3%B6revlisi_0.pdf

Ziraat Bankası 770 memur alımı kılavuzu: https://www.ziraatbank.com.tr/tr/bankamiz/insan-kaynaklari/acik-pozisyonlar

Ziraat Bankası