İlk adım KKM’yi dijitalden çıkarmak oldu! Merkez Bankası, bankalarla bir araya geldi!

İlk adım KKM’yi dijitalden çıkarmak oldu. Merkez Bankası, “kur korumalı mevduatı azaltma hedefli” son kararların ardından bankalarla bir araya geldi.

İlk adım KKM’yi dijitalden çıkarmak oldu! Merkez Bankası, bankalarla bir araya geldi!

İlk adım KKM’yi dijitalden çıkarmak oldu Merkez Bankası, “kur korumalı mevduatı azaltma hedefli” son kararların ardından bankalarla bir araya geldi.

Toplantıda bankacıların “yeni düzenlemenin riskleri” ile ilgili endişelerini ilettiği, Merkez Bankası’nın ise “zorlukların farkında” olsa da uygulamada kararlı olduğu aktarıldı. Öte yandan toplantı sonrası bankacılık sektörü kur korumalı mevduattan (KKM) TL mevduata dönüş hedefi için hesap kitap yaparken, ilk adım olarak mobil ve internet şubelerinden döviz dönüşlü KKM hesabı açılması uygulamasına son verdi. 

İlk adım KKM’yi dijitalden çıkarmak oldu! Merkez Bankası, bankalarla bir araya geldi! - Resim : 1

''İŞ BANKASI OLARAK KKM'DEKİ MÜŞTERİLERİMİZE

TL MEVDUATA DÖNMELERİ TELKİNİNDE BULUNMAYACAĞIZ''

İş Bankası Genel Müdürü Hakan Aran, KKM’nin bugün için hala en cazip ürün olduğunu, müşterilerine KKM önermeye devam edeceklerini söyledi. Aran, “Bugüne dek müşterilere ne kadar bunu inanarak anlatsak da 'yabancı para mevduatta kalacağım' diyenlerin hala ciddi birikimi var. Hala mevduatın yüzde 43'ü yabancı parada tutuluyor. Biz İş Bankası olarak KKM'deki müşterilerimize TL mevduata dönmeleri telkininde bulunmayacağız. Biz sadece ürünün avantajlarını anlatmakla mükellefiz” dedi. Aran, TCMB'nin aldığı son kararlarla kur yükünü bankalarla paylaşmak istediğini söyledi.

İlk adım KKM’yi dijitalden çıkarmak oldu! Merkez Bankası, bankalarla bir araya geldi! - Resim : 2

# Merkez Bankası # iş bankası # mevduat faiz