Graınturk Tarım halka arzı onaylandı
Graınturk Tarım A.Ş., SPK'nın açıkladığı son bültende halka arz başvurusunun onaylandığını ve halka arz olacağını açıkladı. İşte detaylar...
Graınturk Tarım A.Ş halka arz başvurusunun onaylandığını duyurdu. SPK tarafından açıklanan bültende halka arz başvurusu onaylanan Graınturk Tarım halka arzında, Toplamda 25,000,000 pay halka arz edilecek. Dağıtılacak payların yüzde 20'si halka açık olacak. Grainturk Tarım Halka arzı ''İnfo Yatırım Menkul Değerler A.Ş.' ' ortaklığında gerçekleşecek.
GRAINTURK TARIM HALKA ARZ DETAYLARI
Graınturk Tarım halka arz edeceğini duyurduktan sonra yatırımcılar halka arz ile ilgili detayları merak ediyor. İşte Graınturk Tarım Halka arz detayları...
HALKA ARZ ŞEKLİ
Sermaye Artırımı : 25.000.000 Lot
Fonun Kullanım Yeri
• %55-60 İşletme sermayesi.
• %40-45 Planlanan yeşil enerji yatırımlarının finanse edilmesi.
Satmama Taahhüdü
• 1 Yıl, İhraççı.
• 180 Gün, Ortaklar.
• Graınturk Tarım halka arzı '''Eşit dağıtım'' yöntemiyle gerçekleşecek.
• Graınturk Tarım halka arzına katılacak olan yatırımcılar T1-T2 bakiye kullanılabilecektir.
• Graınturk Tarım Halka arzında payların yüzde 20'si halka açık olacaktır.
• Graınturk Tarım Halka arzında fiyatı ''17,60'' lira olacaktır.
• Graınturk Tarım borsada ''GRTRK'' kodu ile işlem görecektir.
FİYAT İSTİKRARI
• Planlanmamaktadır.
Yıldız Pazar'da işlem görecek olan, Graınturk Tarım halka arzının büyüklüğü ''440 Milyon Lira'' olacaktır.
GRAINTURK TARIM FAALİYETİ NEDİR ?
Şirket faaliyetleri hakkında şu açıklamalarda bulunuyor:
- Graınturk Tarım A.Ş. 2014 yılında İstanbul’da kurulmuş olup, ulusal ve uluslararası platformda tarımsal emtia ticareti alanında faaliyet göstermektedir. 2021 yılında Özova Hububat Tarım Ürünleri Tic. Ltd. Şti, Platinyum Tarım Ürünleri San. ve Tic. A.Ş. ve Graın Tarım ürünleri Lisanslı Depoculuk A.Ş.’ yi bünyesine katmış ve böylece İstanbul Levent’ te bulunan ofis, Hatay Kırıkhan, Aydın Germencik’ te bulunan fabrikalar, tesisler ve deneyimli kadrosu ile sektörde rekabet gücünü arttırmıştır.
- Graınturk ve grup şirketleri ticaret, depolama ve pamuk işleme tesisleri ile faaliyet bölgelerinde üretilen tarımsal emtianın büyük bir kısmının alım-satımını ve işlemesini gerçekleştirerek bölgenin kalkınmasına, bu sayede un, yem ve tekstil sanayilerinin yıllık ihtiyacının arzına büyük katkı sağlamaktadır. Bununla yetinmeyerek; gün geçtikçe önemini ve katılımcı sayısını arttıran, ELÜS (Elektronik Ürün Senedi) ile TÜRİB (Türkiye Ürün İhtisas Borsaları) üzerinden, Lisanslı Depolarda muhafaza edilen ürünlere ilişkin yapılan alım-satım işlemleriyle de hem çiftçiye, hem üreticiye hem de tarımsal emtia yatırımı yapmak isteyen yatırımcılara devlet garantisi ve teşvikleriyle imkanlar sunmuş ve bu faaliyetlerine emin adımlarla devam etmektedir.
Kaynak: halkaarz.net