Goldman Sachs ve Citi'den enflasyon tahmini

Uluslararası sıcak para merkezlerinden ekonomi yönetiminin programını destekleyen açıklamalar geliyor. Goldman Sachs ekonomistleri, enflasyonun yıl sonunda yüzde 36’ya düşeceğini tahmin etti. Citi analistleri ise Merkez Bankası'nın kasım ayına kadar faizlerde bir değişikliğe gitmeyeceğini öngördü.

Haber Merkezi Haber Merkezi
Goldman Sachs ve Citi'den enflasyon tahmini

Goldman Sachs ve Citi, Merkez Bankası'nın enflasyon raporu sonrası yaptığı değerlendirmede faiz ve enflasyon beklentilerini paylaştı.

Goldman Sachs, enflasyonun yıl sonunda yüzde 36’ya düşeceğini öngörürken risklerin ise yukarı yönlü olduğunu belirtti. Açıklamada "Haziran ve temmuz aylarında enflasyonda aşağı yönlü sürpriz görüldü. Ekonomik aktivitedeki yavaşlama ve hanehalkının enflasyon beklentilerindeki düzelmeyle beraber fiyat baskılarının yılın kalanında sert biçimde yavaşlamasını bekliyoruz." ifadelerine yer verildi.

Citi analistleri ise Merkez Bankası'nın kasım ayına kadar faizlerde bir değişikliğe gitmeyeceğini öngörürken yıl sonu politika faizi beklentilerinin yüzde 45 olduğunu açıkladı.

Öte yandan Banka enflasyon tahminlerinin değişmediğini belirtti.

Kaynak: Ulusal Kanal Haber Merkezi

Goldman Sachs enflasyon Citi