Gelir İdaresi Başkanlığı'ndan sahte site uyarısı

Gelir İdaresi vatandaşları sahte sitelere karşı uyardı. Gelir idaresi, İnteraktif Vergi Dairesi'nin logosu ve ekran görüntülerinin kullanılarak sahte internet siteleri oluşturulduğuna dikkat çekti. Yapılan açıklamada, yapılacak ödemelerde resmi sitelerin kullanılması gerektiği söylendi.

Gelir İdaresi Başkanlığı, dolandırıcılık uyarısı yaptı.

Dolandırıcıların yeni oyunu belli oldu. İnteraktif Vergi Dairesinin logosu ve ekran görüntülerini kullanarak mükelleflerin şahsi bilgilerinin usulsüz bir şekilde ele geçirilmeye çalışıldığı ortaya çıktı.

Başkanlık, yapılacak ödemelerde başkanlığın ve bankaların resmi internet sitelerinin kullanımına dikkat edilmesi gerektiğini vurguladı.

Gelir İdaresi Başkanlığı internet sitesi üzerinden yapılacak ödemelerde tarayıcıya "www.gib.gov.tr", kullanılması, anlaşmalı bankalar aracılığıyla yapılacak ödemelerde ise tarayıcıya ilgili bankanın internet sitesi adresinin yazılarak giriş yapılması gerekiyor.

Başkanlık açıklamasında, Konuyla ilgili hak kayıplarının önlenmesi için mağduriyet ve şikayetlerin şahsi olarak adli makamlara iletilmesi gerektiğinin altı çizildi.

Hazine ve Maliye Bakanlığı Gelir İdaresi Başkanlığı İnteraktif Vergi Dairesi dolandırıcılık