Faiz kararı ne zaman açıklanacak?

Piyasanın enflasyon beklentisi Hükümetin beklentisinden yüksek. Merkez Bankası'nın düzenlediği piyasa katılımcıları anketinde yıl sonu enflasyon tahmini yüzde 42,95 oldu.

Mert Sagit Mert Sagit
Faiz kararı ne zaman açıklanacak?

Piyasanın enflasyon beklentisi Hükümetin beklentisinden yüksek. Merkez Bankası'nın düzenlediği piyasa katılımcıları anketinde yıl sonu enflasyon tahmini yüzde 42,95 oldu. Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek ise aylık enflasyonda artışa işaret etti. Şimşek, "Temmuzda aylık enflasyonda artış olmasını bekliyoruz" dedi.

Hükümetin beklentisi yüzde 38, piyasanın beklentisi ise yüzde 42, 95.

Merkez Bankası düzenlediği piyasa katılımcıları anketinin Temmuz verilerini paylaştı.

Ankete göre katılımcıların cari yıl sonu tüketici enflasyonu beklentisi yüzde 42,95 oldu.
Verilerle ilgili Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek'ten açıklama geldi. Sosyal medya hesabından paylaşım yapan Şimşek, "Temmuzda aylık enflasyonda geçici etkiler kaynaklı artış olmasını beklemekle birlikte yıllık enflasyonda belirgin bir düşüş öngörüyoruz." ifadelerini kullandı.

Şimşek, dezenflasyon sürecinin önümüzdeki aylarda daha da belirginleşeceğini söyledi.

Katılımcıların cari yıl sonu döviz kuru beklentisi bir önceki anket döneminde 37 lira 75 kuruşken, bu anket döneminde 37 lira 37 kuruş olarak tahmin edildi.

Ankette Merkez Bankası'nın bir hafta vadeli repo ihale faiz oranı cari ay sonu beklentisi ise bir önceki anket döneminde olduğu gibi bu anket döneminde de yüzde 50 olarak kaydedildi.

Öte yandan Merkez Bankası Para Politikası Kurulu yarın yılın altıncı faiz kararını belirlemek için toplanacak, alınan karar saat 14.00'te kamuoyuyla paylaşılacak.

Faizin yüzde 50'de sabit kalması bekleniyor.

faiz kararı