Ev sahibi ve kiracılar dikkat: Yeni dönem başlıyor

2024'te bütçesinde 2 trilyon 210 milyar liralık vergiyi tahsil etmeyeceğini açıklayan Ak Parti iktidarı, elini emekçi halkın cebinden çekmiyor. Hazine ve Maliye Bakanlığı şimdi de kira kontratlarını E-Devlet üzerinden yapılması için çalışma başlattı.

Cemre Nilsu Çatakoğlu Cemre Nilsu Çatakoğlu

2024'te bütçesinde 2 trilyon 210 milyar liralık vergiyi tahsil etmeyeceğini açıklayan Ak Parti iktidarı, elini emekçi halkın cebinden çekmiyor. Vatandaş artan dolaylı vergilerin altında eziliyor. Hazine ve Maliye Bakanlığı şimdi de kira kontratlarını E-Devlet üzerinden yapılması için çalışma başlattı. Kiracıyı korumak gibi gösterilen bu yöntem ile kiradan elde edilen verginin tahsilatı kolaylaşacak.

Vergide adaletsizlik devam ediyor. Çok kazanan ile az kazanan aynı vergi vergiyi ödüyor. 2024 bütçesinde 2 trilyon 210 milyon liralık vergiyi almayan hükümet, halkı doğrudan vergilerle baskı altına alıyor.

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, vatandaşın cebindeki üç kuruşa dikti. Vergi tahsilatındaki hedef her gün arttırılıyor. Gözünü kira gelirlerine diken bakanlık konut kontratlarının E-Devlet uygulamasına taşıma hazırlanıyor.

Kontratın elektronik ortama geçirilmesi ile kayıt dışılığın önüne geçilmesi amaçlanıyor. Kiracıların korunacağı ve rakamları aşağı çekileceği belirtilse de asıl amaç kira gelirinden vergi tahsilatını yapabilmek.

Son dönemde Bakan Mehmet Şimşek’in IBAN’la para transferine getirdiği düzenleme sonucu esnafa kesilen cezalar da tepkilere neden olmuştu.

Kaynak: Ulusal Kanal Haber Merkezi

ev sahibi kiracılar