Erdoğan memur ve emekli maaş zamlarını açıkladı

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, Aralık ayı enflasyonu ile birlikte yüzde 16,5 zam alacak olan memur ve memur emeklisine yüzde 25 zam yapılacağını açıkladı. Yine SSK ve Bağ-Kur emeklileri de yüzde 15,4 yerine yüzde 25 zam olacak.

Ankara'da sözleşmelilere kadro şöleni düzenlendi. Programa Çalışma Bakanı Vedat Bilgin, Memur-Sen Genel Başkanı Ali Yalçın da katıldı. Bakan Bilgin, çalışma hayatının önünde çözülecek daha çok mesele olduğunu belirtti:

Sözleşmeli personel konusunda bu karmaşayı çözün diye talimat vermiştiniz. Biz de toplu sözleşmede bu meseleyi karar altına aldık. Bu çözümle birlikte sözleşmelileri kamu personeli aşamasına getirdik. Önümüzde daha çözülecek çok şey var.

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, Aralık ayı enflasyonuna göre yüzde 16,5 zam alacak olan memurların ek zam talebine yanıtı hızlı verdi. Erdoğan, memurlara ve diğer tüm emeklilere yüzde 25 zam yapılacağını açıkladı:

Açıklanan 2022 enflasyon oranına göre kamu görevlilerin maaş artış oranı yüzde 16,48 olarak uygulanacaktık. SSK ve Bağ-Kur emeklilerinde ise bu oran yüzde 14 olarak ortaya çıkmıştır. Tüm emeklilerimizin maaş artış oranını yüzde 25 olarak uygulayacağımızın müjdesini vermek istiyorum.

Erdoğan konuşmasında enflasyon verilerine de dikkat çekti:

2022 yılı Tüketici Enflasyonunu orta vadeli hedefinin altında kapattık. Üretici fiyatlarının enflasyonunun Aralıkta eksi olarak gerçekleşmesi hızlı toparlanmaya işaret ediyor. Hedefimiz bu yıl enflasyonun üzerindeki köpüğü tamamen almak ve önümüzdeki yıl tamamen gündemimizden çıkarmaktır.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, sözleşmelilerin kadroya geçişine dair de değerlendirmeler yaptı:

Kademe ve derece ilerleme hakkına sahip olacak. Kullanılmayan izinlerini bir sonraki yıla aktarabilecekleri gibi ücretsiz izne ayrılma imkanları da bulunacak. Yurtdışında eğitim, Yemek ücreti yardımından faydalanma haklarına kavuşacak. Sözleşmenin feshedilmesi halinde tazminat ödenmemesi durumu son bulacak. Sözleşmeden geçen kardeşlerimiz de artık aynı haklardan faydalanabilecektir. 
memur maaşları emekli maaşları cumhurbaşkanı erdoğan