Emekli ve asgari maaşlarına gelecek zam belli oldu: İşte yeni maaşlar

Temmuz ayı enflasyon verileri açıklandı ve yüzde 3.32 olarak belirlendi. Bu oran, SGK ve Bağ-Kur emeklilerine yüzde 3.23 zam anlamına geliyor. Memur ve memur emeklilerinin zam oranları ise enflasyon farkına göre hesaplanmaktadır.

Yağmur Biçen Yağmur Biçen
Emekli ve asgari maaşlarına gelecek zam belli oldu: İşte yeni maaşlar

Temmuz ayı enflasyon oranı yüzde 3.23 olarak açıklandı ve bu oran, SGK ve Bağ-Kur emeklilerine yüzde 3.23 zam getiriyor. Bu zam, memur ve emeklilerin 2025 yılının Ocak ayında alacakları maaşlara yansıyacak.

MEMUR VE EMEKLİLER DİKKAT

2025 yılının ilk yarısında memur ve memur emeklilerinin maaşlarına yüzde 6, ikinci yarısında ise yüzde 5 oranında zam yapılacak. Eğer enflasyon bu oranların üzerine çıkarsa, aradaki fark maaşlara yansıtılacak.

YENİ EMEKLİ VE ASGARİ MAAŞI NE OLACAK?

Enflasyon verileri aylık olarak açıklanmaktadır. Temmuz ayında yüzde 3.23 olarak belirlenen enflasyon oranı, SGK ve Bağ-Kur emeklilerine yüzde 3.23 zam getirmektedir. Ağustos, Eylül, Ekim, Kasım ve Aralık aylarının enflasyon verileri ile birlikte net zam oranı belirlenecektir.

ENFLASYON FARKI

Eğer memur maaşlarına yapılacak zam oranları enflasyonun altında kalırsa, aradaki fark maaşlara yansıtılacaktır. Bu yılın yedinci enflasyon verisi, milyonlarca memur, memur emeklisi, SGK ve Bağ-Kur emeklisi için büyük önem taşımaktadır.

emekli Asgari ücret zam