Elektrik faturasında yeni dönem: "Faturasını düzenli ödeyenler..."

Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu, elektrik tüketicilerine yönelik yeni düzenlemeleri içeren bir taslak metin yayımladı. Bu taslağa göre, fatura ödemelerini düzenli olarak yapan konut abonelerinden yeni sözleşmelerinde güvence bedeli alınmayacak.

Mert Sagit Mert Sagit
Elektrik faturasında yeni dönem: "Faturasını düzenli ödeyenler..."

Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu, elektrik tüketicilerine yönelik yeni düzenlemeleri içeren bir taslak metin yayımladı. Bu taslağa göre, fatura ödemelerini düzenli olarak yapan konut abonelerinden yeni sözleşmelerinde güvence bedeli alınmayacak. Ayrıca kaçak elektrik kullanımını önlemek için yeni tedbirler hayata geçirilecek.

Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu, Tüketici Hizmetleri Yönetmeliği'nde yapılacak değişiklikleri içeren taslağı kamuoyunun görüşüne sundu. Bu süreçte, 15 gün boyunca ilgili kurumlar ve sektör temsilcilerinden geri bildirimler toplanacak. Alınan görüşler doğrultusunda gerekirse değişiklikler yapılacak ve Kurul, taslak hakkında nihai kararını verecek.

Taslak metne göre, 24 ay boyunca fatura ödemelerini düzenli yapan konut abonelerinden yeni sözleşmelerinde güvence bedeli alınmayacak. Hâlihazırda konut abonelerinden 680 ila 1135 TL arasında güvence bedeli alınıyor. Borcunu ödemediği için sözleşmesi iptal edilen aboneler ise yeni abonelik yaptırırken yüzde 50 daha fazla güvence bedeli ödüyor.

YABANCILAR İÇİN GÜVENCE BEDELİ ARTACAK

Yabancı uyruklu tüketicilerden ilk abonelik işlemlerinde mevcut güvence bedelinin yüzde 50 fazlası alınarak tahsilat riski azaltılacak. Ancak, 24 ay boyunca fatura ödemelerini düzenli yapan yabancı uyruklu konut aboneleri de bir sonraki aboneliklerinde güvence bedeli ödemeyecek.

KAÇAK ELEKTRİK KULLANIMINA YÖNELİK YENİ TEDBİRLER

Taslak metin, kaçak elektrik kullanımını önlemek için yeni tedbirler öngörüyor.

elektrik faturaları