Dolar artacak mı? Uzman isim 6 Eylül'ü işaret etti

Geçtiğimiz hafta dolar 34 lirayı, Euro ise 38 lirayı aşarak yeni rekorlar kırdı. Dolar, yeni haftaya Kapalıçarşı'da kaç TL'den başladı? Bir ekonomist, "Dolarda büyük bir şok geliyor" diyerek uyarıda bulundu.

Mert Sagit Mert Sagit
Dolar artacak mı? Uzman isim 6 Eylül'ü işaret etti

Dolar 34 lirayı aşarak kritik psikolojik sınırı geçti. Ekonomi yönetimi, dolardaki baskıyı kontrol altında tutmaya çalışıyor. Kapalıçarşı'da dolar 34,02 TL, Euro 37,57 TL, İngiliz Sterlini 44,55 TL ve İsviçre Frangı 39,94 TL satış fiyatıyla güne başladı. Ekonomist Evren Devrim Zelyut, YouTube hesabında 6 Eylül tarihinin neden önemli olduğunu açıkladı.

 'DOLARDA BÜYÜK ŞOKA HAZIR OLUN'

Türkiye'nin kredi notlarının arttığına dikkat çeken Ekonomist Evren Devrim Zelyut "Dolarda 6 Eylül tarihine hazır olun. Dolara büyük şok geliyor" diyerek sözlerine devam etti;

- 6 Eylül'de Uluslararası kredi derecelendirme kuruluşu Fitch'ten yeni bir değerlendirme alacağız. Mart değerlendirmeleri Mehmet Şimşek'in programına olan güvenin değerlendirmesiydi. 6 Eylül'de bir güven oylaması olacak. Çok önemli bir karar olacak. Türkiye'nin bundan sonra evrileceği yönü gösterecek. Şimşek programının devamını belirleyecek. Not ya artacak ya pas geçilecek. Not aynı kalırsa devlet iç borçlanma senedi üzerinden girişler azalır arkadaşlar. O zaman dolara negatif bir şok etkisi yaratacaktır. Kurda bir hareketlenme başlar. Not artırımı gelirse bankaların krediye ulaşımı kolaylaşır. Not artırımı ve FED'in faiz indirmesiyle Ekim ayında Merkez Bankasının da faizleri indirme konusunda elini güçlendirecektir. Kurun kontrollü yükselişini sağlamış oluruz.

 2 EYLÜL 2024 DÖVİZ KURLARI

 İstanbul serbest piyasada dolar 34,0750 liradan, avro 37,6760 liradan haftaya başladı.

Serbest piyasada 34,0730 liradan alınan dolar, 34,0750 liradan satılıyor. 37,6740 liradan alınan avronun satış fiyatı ise 37,6760 lira olarak belirlendi.

Perşembe günü doların satış fiyatı 34,0770 lira, avronun satış fiyatı ise 37,7570 lira olmuştu.

dolar kaç tl döviz faiz oranları