Depremzedelere kira yardımı yapılacak: Cumhurbaşkanı Erdoğan duyurdu

Cumhurbaşkanı Erdoğan, incelemelerde bulunmak üzere gittiği Adıyaman'da yaptığı açıklamalarda, "Çadırlarda kalmak istemeyen vatandaşlarımızın bir yıl kira bedelini ödemek suretiyle konutlara geçmelerini sağlayacağız" ifadelerini kullandı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan incelemelerde bulunmak üzere gittiği Adıyaman'da konuştu. Cumhurbaşkanı Erdoğan, Kahramanmaraş merkezli depremlerde 18 bin 991 kişinin hayatını kaybettiğini, 75 bin 523 kişinin kurtarıldığını, 76 binin üzerinde afetzedenin başka illere tahliye edildiğini bildirdi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın açıklamaları şu şekilde:

- Bazı kendini bilmezler marketleri soyuyor, iş yerlerine saldırıyor. OHAL ile bu suistimalleri yapanlara, yakalandığı anda gerekli müeyyideler uygulanacak.
- Her zaman önceliğimiz insan, can olmuştur. İstismara fırsat vermeyeceğiz, bu konudaki samimiyetimiz kimse tarafından sorgulanamaz.
- Çadırlarda kalmak istemeyen vatandaşlarımızın bir yıl kira bedelini ödemek suretiyle konutlara geçmelerini sağlayacağız
- THY, ücretsiz olarak gideni de geleni de getirmek durumundadır, bunların da gerekli talimatı kendilerine verilmiştir.
- Birlik ve beraberliğin olması gereken böyle bir zamanda bunu istismar edenlere prim vermeyin.
- AFAD veya bölgede yardım faaliyeti yürüten Kızılay başta olmak üzere diğer kurumlarla irtibata geçmeden lütfen rastgele yardım toplayıp yola çıkarmayın.
- Önümüzdeki günler, haftalar ve aylar boyunca sürecek ihtiyaçların planlı bir yardım faaliyetiyle karşılanması çok önemli.
- Nakdi yardımların AFAD üzerinden yapılması, istismarları ve tereddütleri ortadan kaldıracak bir yöntemdir.

Kaynak: Anadolu Ajansı

recep tayyip erdoğan Kahramanmaraş deprem Adıyaman