Deprem fırsatçılarına sıkı takip

Ticaret Bakanlığı, depremde arama kurtarma faaliyetleri sürürken, acil ihtiyaç malzemelerinin fiyatlarında fahiş artış yapıldığı iddialarına yönelik olarak ülke genelinde denetimlere başlatıldığını duyurdu.

Deprem fırsatçılarına sıkı takip

Ticaret Bakanlığı, depremde arama kurtarma faaliyetleri sürürken, acil ihtiyaç malzemelerinin fiyatlarında fahiş artış yapıldığı iddialarına yönelik olarak ülke genelinde denetimlere başlatıldığını duyurdu. Hazine ve Maliye Bakanlığı da yaptığı açıklamada, 'fırsatçılara' gerekli yaptırımların uygulanacağını ve bu suistimalin cezasız kalmayacağını bildirdi.

Ticaret Bakanlığı’ndan yapılan açıklamada depremde arama kurtarma faaliyetleri sürürken, acil ihtiyaç malzemelerinin fiyatlarında fahiş artış yapıldığı iddialarına yönelik olarak ülke genelinde denetimlere başlatıldığı bildirildi.

Açıklamada elektronik ticaret pazaryerlerine de gerekli tedbirleri almaları yönünde uyarılar yapıldığı belirtilirken, “Bu kapsamda, yaşadığımız bu olağanüstü dönemde devletimiz ve milletimiz büyük bir dayanışma örneği göstererek birbirine kenetlenmişken depremden etkilenen vatandaşlarımızın mağduriyetini suistimal etmeye yönelik her türlü fırsatçılık faaliyetleri Bakanlığımızca yakından takip edilmektedir.  Bu tür fırsatçılık eylemlerinde bulunanlara karşı bakanlığımızca en ağır idari yaptırım cezalarının uygulanacağından hiçbir vatandaşımızın şüphesi olmasın.” ifadeleri kullanıldı.

HAZİNE VE MALİYE BAKANLIĞI: "HİÇBİR SUİSTİMAL CEZASIZ KALMAYACAK"

Hazine ve Maliye Bakanlığı da fahiş fiyat , acil ihtiyaç malzemelerinde fahiş fiyat uygulayan "fırsatçılara" gerekli yaptırımların uygulanacağını ve bu suistimalin cezasız kalmayacağını bildirdi.

Hazine ve Maliye Bakanlığı da depremi fırsatı bilerek fiyat artışına gidenlere yönelik açıklama yaptı. Bakanlığın Twitter hesabından yapılan açıklamada, Kahramanmaraş'ta meydana gelen ve 10 ili etkileyen depremler nedeniyle talebin arttığı acil ihtiyaç malzemelerinde fahiş fiyat uygulayan bazı fırsatçılar olduğunun görüldüğü belirtildi.

Açıklamada, "Ülkemizin depremle mücadele ettiği bu elim dönemde, Gelir İdaresi Başkanlığımız ve Vergi Denetim Kurulumuz tarafından gerekli tedbirler alınacak, haksız fiyat artışına sebebiyet verdiği tespit edilen ilgililer hakkında gerekli yaptırımlar uygulanacak, yaşatılan hiçbir suistimal cezasız kalmayacaktır. Hep birlikte yaşadığımız ve derinden hissettiğimiz bu olumsuz süreci atlatmak adına ne gerekiyorsa birlikte yapmaya var gücümüzle devam edeceğiz." ifadelerine yer verildi.

deprem