DEM'li belediyelerden Kürtçe baskısı

Diyarbakır Yenişehir'de bir caddeye Kürtçe trafik levhası asıldı. Ancak bu durum Anayasa’ya aykırı. Zira Anayasa'nın 3. Maddesi'nde “Devletin Dili Türkçedir” ifadesine açıkça yer alıyor.

Ekrem Demir Ekrem Demir

DEM Parti yönettiği belediyelerde skandallar bitmiyor. Bunlardan biri de Diyarbakır’ın Yenişehir ilçesinde yaşandı.

Ofis semtinde bulunan Gevran Caddesinde “YAVAŞ” VE “ÖNCE YAYA” gibi trafik kuralları Kürtçe yazıldı.

Cadde üzerine “önce yaya” ve “yavaş” ifadesi Kürtçe anlamıyla “Peşi Peya” ve “Hedi” olarak yazıldı.

- Diyarbakır’ın böyle bir ihtiyacı ve talebi yok. DEM’li belediyelerin amacı da belediyecilik değil, bölücülük.. Bölücü örgütün talimatlarını yerine getiriyorlar.

PKK terör örgütü ve siyasi uzantısı DEM Parti uzun zamandır, halka açık veya kapalı toplantılarında, etkinliklerinde bütün konuşmaları Kürtçe olarak yaptırıyor.

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi geçtiğimiz aylarda da esnafa yönelik yaptığı açıklamayla tabelalarını Kürtçe’ ye çeviren esnafa vergi indirimi yapacağını açıklamıştı.

Büyükşehir Belediyesi yönetiminin iş başına gelmesinden sonra yaptığı basın açıklamalarını Kürtçe lehçeleriyle de basına servis ediyor.

Bölgede, belediye yöneticileri “Kürdistan” ifadeleriyle sık sık gündeme geliyor. Kürtçe’yi hayatın her alanında kullanmaya yönelik uygulamalar da “Kürdistan” vurgusuyla bağlantılı ve PKK’nın programı gereği olduğu belirtiliyor.

Söz konusu uygulamaların Anayasa’nın 3. Maddesinde yer alan “Devletin .. Dili Türkçedir” ifadesine karşı olması dikkat çekiyor.