Çiftçiye yeni destek paketi: Cumhurbaşkanı Erdoğan açıkladı

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, İstanbul Haliç Kongre Merkezi'nde düzenlenen Ziraat Bankası Tarım Ekosistemi Buluşması'nda konuştu. Çiftçi Destek Kredisinin 250 bin liraya kadar yükseltileceğini ifade etti. Kredinin yıllık faiz oranının da yüzde 9,75, vade süresinin 36 aya kadar olacağını belirtti.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Ziraat Bankası Tarım Ekosistemi Buluşması'nda konuştu. Cumhurbaşkanı Erdoğan konuşmasında, Çiftçi destek kredisini hayata geçireceklerini duyurdu. Cumhurbaşkanı Erdoğan açıklamasında şu ifadeleri kullandı:

- Çiftçi destek kredisini uygulamaya geçirexceğimizin müjdesiyle başlıyoruz. Çiftçilerimiz hasat döneminde kadar her türlü harcama için kullanabilecekltir. Kişi başına 250 bin liraya kadar verilecek kredinin yıllık faiz oranı 9,75'tir ve 36 ay vadeli olacaktır. 
- İkinci müjdemiz Tarımsal KOBİ Kredimiz. Tarımsal kredinin üst limiti 15 milyon lira. Yatırım kredilerinde 10 yıla kadar vade uygulanabilecektir. 
- Üçüncü müjdemiz Tarım Borç Transferi. Başka bankalardan kredi alanlara Ziraat Bankası uygun kredi verecek. Üst limiti 5 milyon lira olacak kredinin faizi 9,75, vadesi 60 aydır. 
- Ziraat Bankası'nın tarım kredilerindeki takip oranlarının yüzde 1'in altında olması ödemelerini hassasiyetler yaptıklarını gösteriyor. 
Ziraat Bankası recep tayyip erdoğan çiftçi destek