Borsa İstanbul günü düşüşle tamamladı

Borsa İstanbul'da BIST 100 endeksi, yeni işlem gününü düşüşle tamamladı. BIST 100 endeksi, günü %0,74 değer kaybederek 11.089,53 puandan kapattı.

Yağmur Biçen Yağmur Biçen
Borsa İstanbul günü düşüşle tamamladı

BIST 100 endeksi, önceki kapanışına göre 83,22 puan azalırken, toplam işlem hacmi 110,8 milyar lira olarak gerçekleşti.

Bankacılık endeksi %1,92, holding endeksi ise %0,36 düşüş yaşadı.

Sektör endeksleri arasında en çok kazanan %3,97 ile bilişim, en çok kaybeden ise %2,69 ile iletişim sektörü oldu.

Analistler, ABD'deki başkanlık seçimlerinin yarattığı belirsizlik nedeniyle küresel piyasalarda karışık bir seyir izlendiğini belirtti.

FAİZ ORANI SABİT

Öte yandan Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB) Para Politikası Kurulu (PPK), politika faizi olan bir hafta vadeli repo ihale faiz oranını %50 olarak sabit tuttu.

TCMB'nin faiz oranlarına ilişkin yaptığı açıklamada, haziran ayında aylık enflasyonun ana eğiliminde belirgin bir zayıflama görüldüğü belirtilerek, "Öncü göstergeler, temmuz ayında aylık enflasyonun yönetilen fiyatlar, vergi ayarlamaları ve işlenmemiş gıda fiyatlarındaki arz yönlü gelişmeler neticesinde geçici olarak artacağını işaret ediyor" denildi.

Açıklamada, ana eğilimdeki artışın nispeten sınırlı kalacağı ve yakın dönemde yurt içi talebin enflasyonist düzeyde olmakla birlikte yavaşlamaya devam ettiğine vurgu yapıldı.

Analistler, yarın ABD ve Avrupa'da açıklanacak imalat sanayi ve hizmet sektörü Satınalma Yöneticileri Endeksi (PMI), ABD'de yeni konut satışları ve Almanya'da GfK tüketici güveninin izleneceğini belirterek, teknik açıdan BIST 100 endeksinde 11.000 ve 10.900 seviyelerinin destek, 11.250 ve 11.350 puanın direnç olarak öne çıktığını ifade etti.

borsa istanbul BIST 100 endeksi