Binlerce emekliye yüzde 50 indirim!

2024 yılı emekliler yılı olarak ilan edildiğinden bu yana, emeklilere yönelik indirim kampanyaları sürüyor. Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, trenlerde 65 yaş ve üzeri yolculara yüzde 50 indirim uygulandığını açıkladı. Peki, İstanbul'da emekliler için hangi kampanyalar mevcut?

Mert Sagit Mert Sagit
Binlerce emekliye yüzde 50 indirim!

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, emeklilerin şehirlerarası otobüs biletlerinde yüzde 20 indirim yaptıklarını belirtti. "31 Mayıs'tan bu yana bu düzenlemeyle birlikte toplam yolcu sayısı 13 milyonu geçti," dedi.

 Bu dönemde 250 binden fazla emeklimiz ise bu indirimlerden yararlandı. Otobüsler, 314 milyon 548 bin 449 kilometreyle dünyanın çevresini 7 bin 848 kez turlayacak kadar yol katetti." ifadelerini kullandı.

Bakan Uraoğlu, hava yolu ulaşımında da emekliler için kolaylıklar sağlamaya devam ettiklerini belirterek, "Türk Havayolları ile seyahat eden emekli ve 60 yaş üstü yolcularımız için yurt içi ve yurt dışı uçuşlarda yüzde 15 indirim uygulamamız devam ediyor. Ocak 2024'ten bu yana bu haktan yararlanan emeklilerimizin sayısı 5 bin 145'e ulaştı." bilgisini paylaştı.

Emeklilere öncelik ve ayrıcalık tanıyan bir diğer çalışmayı PTT eliyle hayata geçirdiklerini dile getiren Uraloğlu, şunları kaydetti:

- 10 Haziran tarihinde emeklilerimizin kargo gönderiminden faydalanmaları için yüzde 20'lik bir indirim kampanyası başlatmıştık. Bugün itibarıyla 8 bin 173 vatandaşımız 10 bin 642 adet kargo gönderiminde bulunarak kampanyadan faydalandı. Sosyal destek hizmetleri ile refah düzeyini artırıcı düzenlemelerimizle emeklilerimize katkı sağlamaya devam ediyoruz.

 İSTANBUL'DA EMEKLİLERE ÖZEL İNDİRİMLER

Binlerce emekliye yüzde 50 indirim! - Resim : 1

Binlerce emekliye yüzde 50 indirim! - Resim : 2

Binlerce emekliye yüzde 50 indirim! - Resim : 3

emekli emekliye zam