Bakanlık duyurdu: 15 Ağustos 2024 tarihinde hesaplara yatacak

Milyonlarca memur, toplu sözleşme ikramiyesinin yasal düzenlemeye alınmasının ardından her ay düzenli olarak ödeme alacak. Peki, 2024 yılında toplu sözleşme ikramiyesi ne kadar olacak? Toplu sözleşme ikramiyesi ne zaman ödenecek? İşte ödemelerin yapılması beklenen tarihler ve detaylar...

Mert Sagit Mert Sagit
Bakanlık duyurdu: 15 Ağustos 2024 tarihinde hesaplara yatacak

Kamu görevlilerinin önemli kazanımlarından biri olan toplu sözleşme ikramiyesi, daha önce iptal edilmişti. Ancak yasal düzenlemeye tabi tutulmasının ardından, sendikalı memurlar bu ikramiyeyi yeniden almaya hak kazandı. Artık sendikalı tüm memurlara bu ödeme her ay düzenli olarak yapılacak. Bu düzenlemenin sendikal örgütlenmeyi de güçlendireceği öngörülüyor.

15 AĞUSTOS'TA HESAPLARA YATACAK!

Sosyal Güvenlik Başuzmanı İsa Karakaş TRT Haber'de yaptığı açıklamada; "Bulunduğu hizmet kolunda yüzde 2 barajını aşan sendika üyelerine verilen bir düzenlemeydi. Koyulan hüküm ile birlikte yüzde 2'lik baraj kaldırıldı. Sendikalı olan maaşından sendika kesintisi yapılan bütün memurlar bundan yararlanacaktır." dedi ve ödemenin yapılması beklenen tarihi açıkladı.

Ödemelerin 15 ağustos günü maaşlarla birlikte yapılması beklenmektedir. Toplu sözleşme ikramiyesi sendikalı memurlar için öngörülen bir ödemedir. Temmuz ayı itibarıyla toplamda 2 milyon 251 bin 330 sendikalı memur bulunmaktadır. Yüzde 74,18 oranında memurlar arasında sendikalı olma söz konusudur.

çalışma ve sosyal güvenlik bakanlığı