Bakan Nebati: ''Atatürk'ün çizdiği istikamette zaferlere ilerliyoruz''

Hazine ve Maliye Bakanı Nurettin Nebati, “İktisadi bağımsızlığımızın sembolü olan İzmir İktisat Kongresi’nin de 100. Yılını unutmayacağız” dedi. İzmir İktisat Kongresi’nin 100. yılında aynı ruhla toplanacağını açıklayan Nebati, “Gazi Mustafa Kemal’in altını çizdiği istikametinde ilerliyoruz” dedi.

İzmir İktisat Kongresi 100. Yılı’nda yeniden toplanacak. İzmir Valiliği 1979’da yıkılan kongre binasını aslına uygun şekilde inşa ediyor. Hazine ve Maliye Bakanı Nurettin Nebati de 6. İzmir İktisat Kongresi çalışmalarını yerinde inceledi:

- Gazi Mustafa Kemal Atatürk liderliğinde, milletimizin verdiği destansı mücadeleler sonucunda kurulmuş olan Cumhuriyetimizin 100’üncü yılını, önümüzdeki sene hep birlikte büyük bir heyecanla kutlayacağız. 17 Şubat tarihinde de, iktisadi bağımsızlığımızın sembolü olan İzmir İktisat Kongresi’nin de 100. Yılını unutmayacağız.

Misak-ı iktisat vurgusu yapan Nebati, “Atatürk’ün çizdiği istikametteyiz” ifadelerini kullandı:

- Kongre’nin açılışında Gazi Mustafa Kemal’in altını çizdiği husus şuydu: “Siyasî, askerî muzafferiyetler ne kadar büyük olursa olsunlar, iktisadi muzafferiyetler ile tetviç edilemezlerse (taçlandırılmazlarsa)husule gelen(elde edilen) zaferler payidar olamaz, az zamanda söner.” Bizler de Sayın Cumhurbaşkanımız liderliğindeesasen tam olarak bu istikamette, yani iktisadi zaferler kazanmak üzere,ilerliyoruz. Tüm küresel çalkantılara rağmen, ekonomimizi istikrarlı ve sağlıklı bir şekilde büyütmek ve güçlendirmek için aynı inanç ve iradeyle çalışıyoruz.İnsanımıza her geçen gün yeni iş imkanları oluşturmaya, yerli sanayimizi ve tarımsal üretimimizi giderek güçlendirirken ihracatta Cumhuriyet tarihimizin rekorlarını ardı ardına kırmaya azimle devam ediyoruz.

İzmir’de İktisat Kongresi’nin 100. yılında iki ayrı kongre yapılacak. CHP’li İzmir Büyükşehir Belediyesi de bakanlığa alternatif İzmir İktisat Kongresi hazırlığı yapıyor. Bakan Nebati bu konuyu da değerlendirdi. Bir ülkenin iktisat politikalarını ve uygulamalarını belirleyecek olanın merkezi hükümet olduğunu ifade eden Nebati, "Dolayısıyla merkezi hükümetin yapması gereken bir işi eğer başkaları üstleniyorsa, bu amacı dışına çıkan bir çalışma demektir" dedi.

Enflasyon rakamları ile de konuşan Hazine ve Maliye Bakanı, enflasyonun boynun aşağı kırdıklarını belirtti.

Nurettin Nebati İzmir İktisat Kongresi