Bakan Kirişci Tarım Cebimde Uygulaması'nı tanıttı

Tarım ve Orman Bakanı Vahit Kirişci, “Tarım Cebimde” mobil uygulamasını tanıttı. Bakan Kirişci, "Tarım Cebimde 1.0 tamamıyla her bakımdan yerli ve milli uygulamadır” dedi. Kirişci, uygulamayla Çiftçi Kayıt Sistemi işlemleri ve destek taleplerinin yapılabildiğini söyledi.

Tarım ve Orman Bakanlığı, “Tarım Cebimde” mobil uygulamasını tanıttı:

- TarımCebimde 1.0, tamamıyla yerli ve milli bir uygulamadır. Ürün planlaması, tarımın çok yönlü ve çok bileşenli konularının başında ilk sırada gelir

Bakan Vahit Kirişci, tanıtım toplantısında gıda arz güvenliği ve ürün planlaması için dijitalleşmenin esas olduğunun altını çizdi. Kirişci, 1 Ocak’ta kullanılmaya başlayan uygulamayla Çiftçi Kayıt Sistemi ile ilgili bazı iş ve işlemlerin e-Devlet üzerinden de yapılması imkanını getirdiklerini anımsattı. 2 Ocak itibarıyla çiftçilerin 2 milyon 824 bin 44 ÇKS belgesi oluşturduğunu söyledi:

Diğer kullanıcılar dediğimiz yani bilgi almak isteyen herkes uygulamayı kullanabilecek. İlçe bazlı ürün önerileri herkese açık. ÇKS belgesi alma menüsü kayıtlı olan çiftçilerimizin girebileceği bir alan.

 “Tarım Cebimde” uygulaması tüm mobil marketlerden telefonlara indirilebiliyor. Açıldığında herhangi bir kayıt işlemi gerektirmiyor. Uygulamada bitkisel ve hayvansal üretim desteklerine ilişkin işlemler ile duyurular da yer alıyor:

- Destek talepleri, bu bütün kullanıcılara açık. Hayvansal üretim ile ilgili alt başlık, burada da 7 alt menü var. 7 alt menüde de birkaç menü var ki; bu menüler herkese açık, fakat diğerleri sadece kayıtlı olan üreticilerimizin. Bu şu anda sadece bitkisel ve hayvansal üretime ilişkin destek tarihlerini açık açık bize bildirmekte.

Uygulamanın yeni versiyonlarında iklim, toprak ve su kısıtları göz önüne alınarak çiftçilere parsel bazlı ürün önermeleri yapılacak. Arıcılık, su ürünleri, ipek böcekçiliği gibi üretim faaliyetlerine ilişkin hizmetler de ilave edilecek.

vahit kirişçi