Bakan Bilgin'den 'asgari ücret' açıklaması: ''Toto tahmini mi bu?''

Milyonlarca çalışanı ilgilendiren konusunda iddia edilen rakamları Çalışma Bakanı Vedat Bilgin eleştirdi. Ulusal Kanal'ın sorularını yanıtlayan Bilgin, "Emekçinin alın teri, üzerinde güreş yapacağımız bir konu değil" dedi.

Seda Akyüz Seda Akyüz

Asgari ücret üzerinden yapılan tartışmalara son noktası Bakan Vedat Bilgin koydu.

Milyonların merakla beklediği asgari ücret görüşmeleri Aralık ayında başlayacak. Ancak görüşmelere 2 ay kala rakamlar telaffuz edilmeye başladı.

 "TOTO TAHMİNİ Mİ BU?"

Kamuoyunda çıkan haberleri Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin ile konuştuk. Bakanlar Kurulu toplantısının ardından Ulusal Kanal'ın sorularını yanıtlayan Bilgin, rakam telaffuz edenlere tepki gösterdi:

Asgari ücret tahminen ya da emekçinin alın teri güreş yapacağımız bir konu değil. Enflasyon var. Ayrıca Asgari Ücret Tespit Komisyonu kararı ile ortaya çıkacak bir şey. Toto tahmini mi bu? Komisyon diye yasal süreç var. Ben bile şu an rakam telaffuz etmem. Bu yanlış olur. Komisyon buna karar verecek.

GELİR VERGİSİYLE İLGİLİ ÇALIŞMA YAPILIYOR

Bakan, Türk ve TİSK'in vergi basamağının ilkinin güncellenmesi konusundaki ortak talebini de değerlendirdi. Bakan, "Şu anda onun üzerinde çalışıyoruz. Maliye ile birlikte çalışacağız" dedi.

Bakan Bilgin ekonomi emekli Asgari ücret açıklama