Asgari ücrete zam yapılacak mı? Bakan Vedat Işıkhan tartışmalara son noktayı koydu!

Asgari ücrete temmuz ayında ara zam yapılıp yapılmayacağı tartışılırken konuyla ilgili sıcak bir açıklama daha geldi. Gazetecilerin sorularını yanıtlayan Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, "Asgari ücrette herhangi bir artış olmayacak." dedi.

Asgari ücrete zam yapılacak mı? Bakan Vedat Işıkhan tartışmalara son noktayı koydu!

Temmuz ayının yaklaşmasıyla birlikte asgari ücrete ara zam yapılıp yapılmayacağı tartışması yeniden gündeme geldi.

Konuyla ilgili dün açıklama yapan AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Hamza Dağ, "'Temmuz ayında asgari ücretle ilgili bir süreç olacak mı?' derseniz, şu anda olmayacağını ifade edebilirim." demişti.

BAKAN VEDAT IŞIKHAN TARTIŞMALARA SON NOKTAYI KOYDU

Asgari ücrete ara zam tartışmalarıyla ilgili sıcak bir açıklama da Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan'dan geldi. Bakan Vedat Işıkhan, AK Parti TBMM Grup Toplantısı öncesi gazetecilerin sorularını yanıtladı.

Bir gazetecininin "Asgari ücrette ara zam olacak mı?" sorusu üzerine Işıkhan, "Asgari ücrette herhangi bir artış olamayacak. Geçen aralık ayında da biz bunu ifade ettik. Göstergeler de çok olumlu geliyor. İnşallah aralık ayında asgari ücreti belirlemek üzere bir araya geleceğiz." yanıtını verdi.

Amaçlarının geçici refahı sağlamak olmadığını vurgulayan Işıkhan, kalıcı refahı sağlamak için böyle bir karar aldıklarını ifade etti. Işıkhan, bunun neticelerini yıl sonuna doğru enflasyon düşüşüyle birlikte göreceklerini bildirdi.

Bir gazetecinin "Emekliye enflasyon farkının haricinde bir refah payı gündeme gelebilir mi?" sorusu üzerine Işıkhan, "Şu an gündemimizde yok. Zaten toplu sözleşme gereği yapılacak artışlar olacak. Refah payı ile ilgili şu an bir çalışmamız yok." diye konuştu.

Kaynak: Anadolu Ajansı

# Asgari ücret # zam # son dakika # Vedat Işıkhan