ABD'den Türkiye'ye yaptırım tehdidi

Washington'dan Türkiye-Rusya iş birliğini baltalamaya yönelik yeni bir yaptırım tehdidi daha geldi. ABD Ticaret Bakan Yardımcısı Matthew Axelrod, Rusya'ya askeri ekipman sattığı gerekçesiyle Türkiye'ye yaptırım tehdidinde bulundu.

Haber Merkezi Haber Merkezi
ABD'den Türkiye'ye yaptırım tehdidi

Washington'dan Türkiye-Rusya iş birliğini baltalamaya yönelik yeni bir yaptırım tehdidi daha geldi. ABD Ticaret Bakan Yardımcısı Matthew Axelrod, Rusya'ya askeri ekipman sattığı gerekçesiyle Türkiye'ye yaptırım tehdidinde bulundu. Ulusal Kanal konuyu hem Ticaret Bakanlığı hem de Hazine ve Maliye Bakanlığı yetkililerine sordu. Ancak 2 bakanlık da topu birbirlerine attı.

Washington'dan Türkiye-Rusya iş birliğini hedef alamaya devam ediyor.

ABD Ticaret Bakan Yardımcısı Matthew Axelrod, Türkiye’yi ABD menşeili ürünleri Rusya’ya göndermemeleri konusunda tehdit etti.

Axelrod, Türkiye’nin, Rusya’ya söz konusu ihracatını durdurması için yakın zamanda Ankara ve İstanbul’da yetkililerle bir araya geldiklerini aktararak, bu konuda daha ciddi önlemler alınmasını istediklerini ifade etti.

Axelrod, Financial Times’a yaptığı açıklamada, “ABD teknolojisinin Rusya’ya yasadışı akışını durdurmamıza yardımcı olması için Türkiye’ye ihtiyacımız var. Türk yetkililerden ve sanayi tarafından hızlı bir şekilde bu konuda adımlar atıldığını görmemiz gerekiyor, aksi takdirde çeşitli yaptırımlar uygulamaktan başka seçeneğimiz kalmayacak” dedi.

Financial Times’da yer alan haberde, "ABD, AB ve diğer batılı ortaklar, Rusya’nın 2022’de Ukrayna’ya operasyon başlatmasının ardından kapsamlı yaptırımlar uygulamasına rağmen, Türkiye söz konusu yaptırımları kabul etmedi ve ticareti artırdı." ifadeleri kullanıldı.

Ulusal Kanal konuyu hem Ticaret Bakanlığı hem de Hazine ve Maliye Bakanlığı yetkililerine sordu. Ancak 2 bakanlık da topu birbirlerine attı.

abd yaptırım türkiye