ABD Hazine Bakanı Yellen, Mehmet Şimşek ve Fatih Karahan ile görüştü! İşte görüşmeye ilişkin yapılan açıklama

ABD Hazine Bakanı Janet Yellen, Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek ve Merkez Bankası Başkanı Fatih Karahan ile görüştü. ABD Hazine Bakanlığından görüşmeye ilişkin yapılan açıklamada, Yellen'in, Türkiye'nin güçlü ve öngörülebilir ekonomik politikalara olan bağlığını övdüğü kaydedildi.

Yasin Kerim Aşan Yasin Kerim Aşan
ABD Hazine Bakanı Yellen, Mehmet Şimşek ve Fatih Karahan ile görüştü! İşte görüşmeye ilişkin yapılan açıklama

ABD Hazine Bakanı Janet Yellen, Uluslararası Para Fonu (IMF) ve Dünya Bankası Yıllık Toplantıları marjında, Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek ve Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB) Başkanı Fatih Karahan ile görüştü.

Görüşmeye ilişkin ABD Hazine Bakanlığından açıklama yapıldı. Yellen'ın, Türkiye'nin güçlü ve öngörülebilir ekonomik politikalara olan bağlığını övdüğü kaydedilen açıklamada, bu politikaların Türkiye ekonomisinde belirgin bir iyileşme sağladığı ve enflasyonun aşağı yönlü bir eğilime girmesine yardımcı olduğunu ifade ettiği aktarıldı.

ABD Hazine Bakanı Yellen, Mehmet Şimşek ve Fatih Karahan ile görüştü! İşte görüşmeye ilişkin yapılan açıklama - Resim : 1

Açıklamada, "Yellen ve Şimşek ayrıca yaptırımlara uyumun önemini ve Türk finans sisteminin yaptırımlardan kaçanlar ile terörist gruplar tarafından kötüye kullanılmasının önlenmesini görüştü." ifadeleri kullanıldı.

Kaynak: Anadolu Ajansı

janet yellen Mehmet Şimşek Fatih Karahan ekonomi