5 ay sonra dolar uçacak! 28 TL birden...

Son beş aydır dolar kuru sabit tutuluyor. Türkiye’ye 30 milyar dolardan fazla sıcak para girişi gerçekleşti. Merkez Bankası dolar alımlarını tamamlayarak kuru kontrol altına almayı başardı. Kapalıçarşı'da dolar güne 32,37 lira alış fiyatıyla başlarken...

Yağmur Biçen Yağmur Biçen
5 ay sonra dolar uçacak! 28 TL birden...

Son beş aydır dolar kuru sabit tutuluyor. Türkiye’ye 30 milyar dolardan fazla sıcak para girişi gerçekleşti. Merkez Bankası dolar alımlarını tamamlayarak kuru kontrol altına almayı başardı. Kapalıçarşı'da dolar güne 32,37 lira alış fiyatıyla başlarken, euro 35,27 TL, İngiliz sterlini 41,58 TL, İsviçre frangı ise 36,18 TL olarak işlem gördü.

5 AY SONRA NELER OLACAK?

5 ay sonra dolar uçacak! 28 TL birden... - Resim : 1

"Türkiye dolar bazında en yüksek faiz veren ülke oldu. Dolar bazında yüzde 60 faiz veriliyor. Bu döviz kuru böyle sabit tutulduğu sürece artmaya devam edecek" diyen ekonomi yazarı Selçuk Geçer, "Döviz hızla yükselecek. Sıcak para her zaman tehlikelidir. Dolar enflasyon karşısında çok ucuz kaldı. Faize yatırdığınız paranızdan yüzde 60 faiz kazansanız da döviz bir yükselirse yüzde 200 zarar edersiniz. Beş ay sonra da döviz fırlayacak" şeklinde konuştu.

DOLARIN GERÇEK DEĞERİ

5 ay sonra dolar uçacak! 28 TL birden... - Resim : 2

Geçer'e göre doların enflasyona oranla gerçek değeri şu anda 60 lira. "Doları bu şekilde baskılamaya devam ettikçe üretici zarar görecek, işsizlik artacak. Bugün 60 lira olan doların ileride enflasyonla birlikte 70 lira olacağını göreceğiz. Ani bir yükseliş yaşanacak ve bu durum korkunç bir enflasyona yol açacak. Türkiye bunun altından kalkamaz" dedi.

Geçer'in iddiasına göre 32 lira seviyesindeki dolar, 28 lira artarak bugün 60 lira olması gerekiyor.

NOT: Bu haber bilgilendirme amaçlıdır. Yatırım tavsiyesi değildir.

dolar dolar türk lirası