13 bin Filistinlinin oturma izinleri gasp edildi

İsrail basınında yer alan haberde, 13 bin Filistinlinin Kudüs'te oturma izinlerinin ellerinden zorla alındığına yer verildi. Haberde ayrıca, kurallara uymayan Filistinlilerin oturma izinlerinin süresiz olarak iptal edilmeye devam edeceğine de yer verildi.

13 bin Filistinlinin oturma izinleri gasp edildi

İsrail'in Haaretz gazetesinde bugün (Pazartesi) yer alan bir haberde, İsrail İçişleri Bakanlığı'nın, 1995'ten günümüze Kudüs'te yaşayan 13 bin Filistinliye oturma izni vermeyi reddettiğini yazdı.

İşgal yetkilileri, bu Filistinlilerin yaşam merkezinin artık Kudüs değil, yurtdışında veya işgal altındaki Batı Şeria'da olduğunu iddia etti.

Son yıllarda, insan hakları örgütleri, oturum izni reddedilen ya da oturum hakkı ellerinden alınan birçok Kudüslü adına İçişleri Bakanlığı'na karşı İsrail Yüksek Mahkemesi'ne dilekçeler sundu. Yargıtay tüm kararlarında Kudüs'teki Filistinlilerin hakları olan yerli halklar olduğunu ve göçmen muamelesi görmemeleri gerektiğini belirtse de bakanlık buna rağmen Filistinlilerin oturma izinlerini ellerinden alma ve sınır dışı etme politikasını sürdürüyor.

Gazete haberinde, Kudüslü Fransız vatandaşlığına sahip avukat Salah Hamouri'nin dün Fransa'ya sınır dışı edilmesini İsrail'in kentte yaşayan Filistinlilere verdiği bir uyarı mesajı olarak değerlendirerek, yetkililere boyun eğmezlerse oturum izinlerinden tamamen mahrum kalacaklarını bildirdi.

filistin gazze israil