YSK sonuçları ne zaman açıklanacak?

Adaylar, YKS tercih sonuçlarını heyecanla bekliyor. 2024 Yükseköğretim Kurumları Sınavı tercih sonuçları için geri sayım devam ediyor. Tercih döneminin sona ermesiyle birlikte, adaylar YKS sonuçlarını öğrenmek için sonuç sorgulama ekranını sıkça ziyaret ediyor. Peki sonuçlar ne zaman açıklanacak.

Mert Sagit Mert Sagit
YSK sonuçları ne zaman açıklanacak?

Yükseköğretim Kurumları Sınavı (2024-YKS) tercih sonuçları için heyecanlı bekleyiş devam ediyor. YKS tercihlerini tamamlayan adaylar, YKS sonuçlarının ne zaman açıklanacağını sorguluyor. Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM) sonuç sorgulama ekranı üzerinden açıklanacak olan YKS tercih sonuçları için tarihler arama motorlarında araştırılıyor. Peki, 2024 YKS tercih sonuçları ne zaman açıklanacak? İşte üniversite yerleştirme sonuç ekranı...

YKS SONUÇLARI NE ZAMAN AÇIKLANACAK?

2024-YKS tercih sonuçlarının açıklanacağı tarihe ilişkin resmi bir duyuru gelmedi. Ancak 19 Ağustos'ta başlayacak üniversite kayıtlarından önce sonuçların ilan edileceği tahmin ediliyor. Geçtiğimiz yıl YKS tercih sonuçları 19 Ağustos 2024 tarihinde açıklanmış, üniversite kayıtları ise 28 Ağustos'ta başlamıştı. 

YKS SONUÇKLARI NASIL SORGULANIR?

Tercihlerin değerlendirilmesinin ardından adaylar, bireysel sonuçlarının T.C. Kimlik Numaraları ve şifreleri ile ÖSYM'nin https://sonuc.osym.gov.tr internet adresinden öğrenebileceklerdir. Ayrıca Yerleştirme Sonuç Belgesi basılmayacak ve adayların adreslerine gönderilmeyecektir.

ÜNİVERSİTE KAYITLARI NE ZAMAN?

Yükseköğretim Kurumları Sınavı sonuçlarına göre bir bölüme kayıt hakkı kazanan adaylar, kayıt işlemlerini 19-23 Ağustos 2024 tarihleri arasında yapacak, elektronik kayıtlar (online) ise 19-21 Ağustos'ta alınacak.

YKS yks sonuçları