YKS sonuçları açıklandı! YKS sonuçları nasıl öğrenilir? YKS sonuç ekranı

ÖSYM, 2024 YKS sonuçlarının açıklandığını duyurdu. Konuyla ilgili ÖSYM Başkanı Bayram Ali Ersoy'dan açıklama geldi. Peki YKS sonuçları nasıl öğrenilir? YKS sonuçları hangi internet sitesinde açıklandı? İşte ayrıntılar...

Yasin Kerim Aşan Yasin Kerim Aşan
YKS sonuçları açıklandı! YKS sonuçları nasıl öğrenilir? YKS sonuç ekranı

Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM) Başkanlığı tarafından 8-9 Haziran tarihlerinde gerçekleştirilen Yükseköğretim Kurumları Sınavı (2024-YKS) ile ilgili son dakika açıklaması yapıldı.

ÖSYM Başkanı Bayram Ali Ersoy, 2024 YKS sonuçlarının açıklandığını duyurdu. Ersoy, YKS sonuçlarına ilişkin düzenlediği basın toplantısında sonuçların açıklandığını ifade etti.

DERECEYE GİREN ADAYLAR BELLİ OLDU

ÖSYM Başkanı Bayram Ali Ersoy, sonuçların açıklanmasıyla dereceye giren adayların da belli olduğunu belirtti.

Büyük bir sabır ve gayret göstererek bu başarıyı elde eden adayları tebrik eden Ersoy, başarının tek başına elde edilmesinin mümkün olmadığını vurguladı. Ersoy açıklamasında, "Şampiyonlarımıza en büyük desteği veren, her an yanlarında olan anne ve babalarımıza, bu süreçte onları yalnız bırakmayan ve eğitim hayatı boyunca yol gösteren öğretmenlerimize teşekkür ediyorum. Adaylarımıza başarılarının devamını diliyorum. İnanıyorum ki, eğitim sürecini en güzel şekilde tamamlayacaklar, 'Yeniden büyük Türkiye' ve 'Yeni bir dünya' ideal ve hedefindeki ülkemize faydalı vazifelerde görev yapacaklar." dedi.

YKS sonuçları açıklandı! YKS sonuçları nasıl öğrenilir? YKS sonuç ekranı - Resim : 1

Ersoy, dereceye giren adayları şu şekilde açıkladı:

- Temel Yeterlilik Testi (TYT) birincimiz Süleyman Mete Genç, Özel Mersin Elit Koleji Fen Lisesi-Mersin;
- Alan Yeterlilik Testleri (AYT) birincilerimiz, eşit ağırlık alanında Berra Kuruş, Galatasaray Üniversitesi Galatasaray Lisesi-İstanbul, sayısal alanında Arda Taşdemir Cemil Meriç Fen Lisesi-Elazığ, sözel alanında Fatih Emre Düzcan, Özel Rize Bahçeşehir Koleji Anadolu Lisesi-Rize;
- Yabancı Dil Testi (YDT) birincilerimiz Almanca Sevgi Kırmızıbekmez, Kabataş Erkek Lisesi-İstanbul, Arapça Yusuf Salih Orhan, Kartal Anadolu İmam Hatip Lisesi-İstanbul, Fransızca Yunus Emre Aydoğan, Çapa Fen Lisesi-İstanbul, İngilizce Mehmet Alp Güneş, İstanbul Atatürk Fen Lisesi-İstanbul, Rusça Safiye Yaşar, Ayrancı Anadolu Lisesi-Ankara

YKS SONUÇLARI NASIL ÖĞRENİLİR? 2024 YKS SONUÇ EKRANI

YKS'nin tamamlanmasıyla birlikte başlayan heyecanlı bekleyişin ilk aşaması bugün sona erdi. 3 milyondan fazla adayın beklediği 2024-YKS sonuçları açıklandı.

Adaylar, YKS sonuçlarını, ÖSYM'nin https://sonuc.osym.gov.tr adresi üzerinden öğrenebilecek.

ÖSYM Başkanı Bayram Ali Ersoy, sonucunu öğrenen adaylardan, aşırı yük oluşmaması için tekrar tekrar internet sayfasına girmemelerini istedi.

2024 YKS SONUÇLARINI ÖĞRENMEK İÇİN TIKLAYIN

Kaynak: Anadolu Ajansı

yks sonuçları ösym YKS son dakika Sınav Sonuçları