Yeni eğitim yılı öncesi kayıt parası gündemde: Sendikalardan Bakanlığa tepki

Yeni eğitim-öğretim yılının başlamasına sayılı günler kala, devlet okullarının kayıt parası talep etmesi yeniden gündeme geldi. Milli Eğitim Bakanlığı, velilere “Şikayet edin” çağrısı yaptı.

Haber Merkezi Haber Merkezi

Devlet okullarının öğrenci kaydı sırasında velilerden talep ettiği paralar, yeni eğitim öğretim dönemi öncesinde yeniden gündemde.

Türk Eğitim-Sen Genel Sekreteri Haydar Urfalı:

Temizlik görevlisi ihtiyacının temizlikte kullanılan malzemeleri Milli Eğitim Bakanlığı tarafından gönderilen ödeneklerle karşılanması gerekir. Bir tanesi de güvenlik görevlisi çalıştırmaktır. Okulları daha güvenli hale getirmemiz gerekir. Bu anlamda okulların bir zaruretten doğan boşluğu kapatmak adına bu tür yollara başvurduğunu da özellikle kayıt dönemlerinde sıkça rastlıyoruz.

 Peki kimi zaman bağış, kimi zaman kayıt ücreti adı altında talep edilen paralar nereye gidiyor? Okul yönetimleri temel giderlerini neden karşılayamıyor?

Milli Eğitim Bakanlığı, para talep edilmesi halinde velilerin şikayette bulunmasını istedi. Türk Eğitim-Sen Genel Sekreteri Haydar Urfalı da her dönem tartışmalara neden olan sorunla ilgili yatılı okullarda uygulanan prosedüre dikkat çekti.

Öğrenci başına bir ödeneğin okullara gönderilmesiyle karşılanacağını düşünüyoruz. Bakın yatılı okullarda. Bu gayet güzel yürütülüyor. Aynı ödeneğin benzerini Gündüzcü olan ve tüm okullarımız için gönderilmesi bu işi çözer diye düşünüyoruz.

Kaynak: Ulusal Kanal Haber Merkezi

milli eğitim bakanlığı ilkokul