Üniversite tercihi yapacaklar dikkat! Türkiye'nin en iyi hukuk fakülteleri belli oldu

Milyonlarca üniversite adayının beklediği YKS sonuçları açıklandı. Adaylar tercih döneminde üniversiteleri araştıracak. Peki Türkiye'nin en iyi 10 hukuk fakültesi hangisi? İşte ayrıntılar...

Mert Sagit Mert Sagit
Üniversite tercihi yapacaklar dikkat! Türkiye'nin en iyi hukuk fakülteleri belli oldu

Milyonlarca üniversite adayı YKS'de ter döktü. Adayları zorlu bir süreç bekliyor. O da tercih dönemi. En iyi üniversitelerde okumak isteyen adaylar üniversiteleri araştırmaya başladı.

Hukuk fakülteleri iyi bir gelecek isteyen adaylar için, en fazla tercih listelerine alınan bölümlerden biri. Peki en iyi hukuk fakülteleri hangi üniversitelere ait?

İstanbul Üniversitesi Hukuk Fakültesi, birinci sırada yer alarak en iyi hukuk fakültesi seçildi. Listeye, dört büyükşehirden (İstanbul, Ankara, İzmir ve Eskişehir) üniversitelerin hukuk fakülteleri girdi. Hacettepe Üniversitesi ve Galatasaray Üniversitesi'nin sıralamadaki yerleri de büyük merak konusu. İşte Türkiye'nin en iyi hukuk fakülteleri arasında yer alan diğer üniversiteler.

Üniversite tercihi yapacaklar dikkat! Türkiye'nin en iyi hukuk fakülteleri belli oldu - Resim : 1

TÜRKİYE'NİN EN İYİ 10 HUKUK FAKÜLTESİ HANGİSİ?

Türkiye'nin en iyi hukuk fakülteleri arasında, Hacettepe Üniversitesi Hukuk Fakültesi 7. seçildi, Galatasaray Üniversitesi Hukuk Fakültesi ise 6. oldu. En iyi 10 hukuk fakültesi listesinde İstanbul öne çıkıyor. İstanbul'dan sonra ise Ankara, en iyi hukuk fakültelerini bünyesinde barındırıyor. İzmir, Dokuz Eylül Üniversitesi Hukuk Fakültesi ile listeye dahil oldu. Eskişehir ise Anadolu Üniversitesi Hukuk Fakültesi ile en iyi hukuk fakülteleri listesinde bulunuyor.

Üniversite tercihi yapacaklar dikkat! Türkiye'nin en iyi hukuk fakülteleri belli oldu - Resim : 2

Hukuk Fakültesi üniversite tercihleri yks tercihleri