Türkiye ve Afrika Birliği'nden yükseköğretimde işbirliği anlaşması

Türkiye ve Afrika Birliği yükseköğretimde işbirliği yapacak. Yükseköğretim Kurulu Başkanı Prof. Dr. Erol Özvar, imzalanan mutabakat zaptının ayrıntılarını açıkladı. Anlaşmayla birlikte Türkiye ile Afrika arasındaki ilişkilerin güçlendirilmesi amaçlanıyor.

Haber Merkezi Haber Merkezi
Türkiye ve Afrika Birliği'nden yükseköğretimde işbirliği anlaşması

Yükseköğretim Kurulu ve Afrika Birliği Arasında Yükseköğretimde İşbirliğine yönelik mutabakat zaptı imzalandı.

YÖK Başkanı Prof. Dr. Erol Özvar, anlaşmanın ayrıntılarını açıkladı:

"Mutabakat zaptı, Türkiye ile Afrika Birliği arasında yükseköğretim, bilim ve araştırma alanlarında daha yakın işbirliği ve bilgi alışverişinin sağlanması amacıyla işbirliğinin çerçevesini ortaya koymaktadır ve Türkiye ile Afrika Birliği yükseköğretim kurumları arasında akademik ve bilimsel değişimin düzenlenmesini kolaylaştıracaktır. Öğrencilerin, akademik personelin, araştırmacıların yükseköğretim kurumlarında belirli programlar kapsamında eğitim ve staj hareketliliğine ve kısa süreli araştırma programlarına katılımları sağlanacaktır. Taraflar, yükseköğretim kurumları arasında kendi mevzuat ve yönetmeliklerine uygun olarak lisans, yüksek lisans ve doktora düzeyinde ortak diploma programları oluşturacak, uygulayacak ve geliştirecektir."

Afrika Birliği Eğitim, Bilim, Teknoloji ve İnovasyon Komiseri Prof. Mohammed Belhocine de mutabakat zaptının imzalanmasından onur duyduğunu belirtti. Mutabakat zaptının Afrika Birliği ile Türkiye arasındaki güçlü ve artan işbirliğinin ifadesi olduğunu vurguladı.

Kaynak: Ulusal Kanal Haber Merkezi

afrika türkiye YÖK