Öğrenciler dikkat! Başvuru için son gün

Gençlik ve Spor Bakanlığı'na bağlı yurtlarda kalmak isteyen öğrenciler için başvurular bugün sona eriyor. 20 Ağustos’ta başlayan başvurular, e-Devlet üzerinden yapılıyor. Öğrencilerin yurtlara yerleştirilme sürecinde, ailenin gelir durumu ile başarı ölçütü esas alınacak.

Haber Merkezi Haber Merkezi
Öğrenciler dikkat! Başvuru için son gün

Öğrenciler dikkat; yurt başvuruları bugün sona eriyor.

Yeni akademik yılın başlamasına kısa bir süre kaldı. Üniversite kayıtlarını tamamlayan gençler, konaklama için gözlerini, yurt başvuru sürecine çevirdi.

Gençlik ve Spor Bakanlığı tarafından 20 Ağustos'ta başlatılan kredi ve yurtlar kurumu başvuruları bugün saat 23.59'da sona erecek.

Başvurular e-devlet kapısı üzerinden alınıyor. 2024-2025 akademik yılında üniversitelerin örgün eğitim programına ilk kez kayıt yaptıran öğrenciler ile ara sınıf öğrencileri başvuru yapabiliyor.

Başvuruda öğrencilerden sosyal ve ekonomik durumlarına ilişkin beyanları alınıyor. Yerleştirme sürecinde ailenin gelir ve sosyal durumu ile öğrencinin başarı ölçütleri esas alınacak.

Başvuru süreci tamamlandıktan sonra 12 kamu kurum ve kuruluşuyla eşgüdümlü olarak öğrencilerin beyanları değerlendirilecek. Değerlendirmenin ardından da başvurular sonuçlandırılacak.

Mevcutta yurtlarda konaklayan öğrencilerin kayıtları ise otomatik olarak güncellenecek. 81 ilde Gençlik ve Spor Bakanlığı’na bağlı 850 yurt bulunuyor.
ES//

üniversiteler kyk