Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin'den devamsızlık ve sınıf tekrarıyla ilgili açıklama

Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, geçen yıl uygulanmaya başlanan liselerde devamsızlık affının kaldırılması ve sınıf tekrarının getirilmesi ile ilgili açıklamlarda bulundu. Bakan Yusuf Tekin, "Devamsızlıkla ve sınıf tekrarıyla ilgili bir af gündemimizde yok, olmayacak." dedi.

Yasin Kerim Aşan Yasin Kerim Aşan
Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin'den devamsızlık ve sınıf tekrarıyla ilgili açıklama

Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, gündeme ilişkin soruları yanıtladı, değerlendirmelerde bulundu.

Bakan Yusuf Tekin, geçen yıl uygulanmaya başlanan liselerde devamsızlık affının kaldırılmasının ve sınıf tekrarının getirilmesinin sonuçlarına dair soruyu cevapladı.

Bakan Yusuf Tekin, öğrencilerin kayıtlı olduğu okullara devamlarını sağlamanın Bakanlık olarak ana gündemlerinden biri olduğunu söyledi.

Yusuf Tekin, düzenlemeyle beraber açık liseye geçişleri sınırlandıracak bazı adımlar attıklarını da hatırlatarak, şöyle devam etti:

"Nihayetinde hem açık lise konusunda hem de devamsızlık konusunda kararlı duruşumuz neticesinde sağlıklı bir sonuç elde ettiğimizi görüyoruz. Rakamlara baktığımızda, hem açık liseye geçişler ciddi oranda azaldı hem de mesela sadece orta öğretim düzeyinde devamsızlık, geçtiğimiz yıla oranla yüzde 15 civarında azaldı. Ben orada da hala çocuklarımızın, gençlerimizin 'Bakanlık af yapar' beklentisiyle devamsızlık yapan öğrenciler olduğunu düşünüyorum. Bu yaz özellikle her bulunduğumuz ortamda da söyledik, devamsızlıkla ve sınıf tekrarıyla ilgili bir af gündemimizde yok, olmayacak. Bu yazki kararlı duruşumuzun önümüzdeki eğitim öğretim yılında devamsızlıkla ilgili rakamları daha da düşüreceğine inanıyorum."

Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin'den devamsızlık ve sınıf tekrarıyla ilgili açıklama - Resim : 1

Yusuf Tekin, orta öğretimde devamsızlığın yüzde 15 azaldığını hatırlatarak, ilkokul ve ortaokullarda bu oranın çok daha fazla azaldığını kaydetti.

Devamsızlık konusunda da sınıf tekrarı konusunda da kararlı olduklarını vurgulayan Bakan Yusuf Tekin, "Bu kararlılığımızı bu yıl ortaya koyduktan sonra önümüzdeki yıl ben çok daha sağlıklı bir sonuç elde edeceğimize inanıyorum." dedi.

Kaynak: Anadolu Ajansı

yusuf tekin milli eğitim bakanlığı son dakika