Karneler saat kaçta verilecek? Karne almaya gitmek zorunlu mu?

2022-2023 eğitim öğretim yılının ilk öğretim dönemi yarın sona eriyor. Karnelerin saat kaçta verileceği araştırılan konular arasında yer alıyor. Peki, Karneler saat kaçta verilecek? 20 Ocak karneleri almak zorunlu mu?

Karneler saat kaçta verilecek? Karne almaya gitmek zorunlu mu?

Karne günü ders işlenmesi eğitim-öğretim programına göre tam gün gözüküyor. Karne günü genellikle sınıf düzeni alınmakta ancak birçok okulda ders işlenmemektedir. Bu nedenle Karne Günü yarım gün olarak da nitelendirilebilir.

 KARNELER SAAT KAÇTA VERİLECEK?

İlk dönemin sona ermesiyle karneler 20 Ocak Cuma günü dağıtılacaktır. Öğrencilerin karneleri saat 10-30 ile 12.00 arası verilmesi bekleniliyor.

KARNELER NE ZAMAN ALINACAK 2023?

Karneler 20 Ocak 2023 Cuma günü verilecek.

MEB'in 2022-2023 eğitim öğretim takvimine göre bu sene yarıyıl tatili 20 Ocak - 6 Şubat Pazartesi tarihleri arası yapılacak. Okulların 1. dönem karne günü 20 Ocak Cuma olarak. 15 tatilin ardından okullar 6 Şubat 2023 'te açılacak.

KARNE ALMAYA GİTMEK ZORUNLU MU?

Karne günü okula gidip karne almak zorunlu değildir. Karnesini o gün alamayan öğrenciler ilerleyen günlerde okul idaresine gidip karnelerini alabilirler.

KARNE ALMAYA GİDİLMEZSE NE OLUR, CEZASI VAR MI?

Karne almaya gidilmezse bunun için herhangi bir yaptırım uygulanmaz. Herhangi bir mazeretten dolayı karne almaya gidemeyenler için herhangi bir cezai işlem yapılmamaktadır. Karnesini alamayanlar sonraki günler okula gidip alabilirler.

karne hediyesi meb