İnşaatların elektronik olarak takip edilmesi yaygınlaşıyor. 2018’de başlayan EBİS projesi inşaatta kullanılan betonun denetiminin daha sağlıklı ve güvenilir olarak yapılmasını hedefliyor. Şimdiye kadar 433 bin yapıda kullanılan sistemle betonun güvenliği çiplerle takip ediliyor.
Büyükşehirlerden köy ve kasabalara göç arttı. TÜİK verilerine göre sadece İstanbul’da her yıl 500 bin kişi kırsala yerleşiyor. Göç etmenin en büyük sebepleri arasında; hayat pahalılığı, trafik problemi, çevre kirliliği ve deprem korkusu geliyor.
Artan kreş maliyetleri ailelerin kanayan yarası oldu. Dar gelirli çalışan anne ve babaların maliyetleri karşılayamaması çocuklarını da eşit ve adil şartlarda eğitim görmekten kopardı.
İstanbul’da damacana suya bir yılda gelen zam oranı yüzde yüzü aştı. İstanbul’da 19 litre damacana su fiyatı ortalama 100 TL oldu.
Türkiye 31 Mart'ta sandığa gidecek. Peki İstanbullular yeni seçilecek belediye başkanından beklentileri neler? Kimi vatandaş ulaşım sıkıntısından bahsetti kimi vatandaş ise kentsel dönüşümde adım atılmamasından...
Soluk borusuna kaçan yiyecek veya cisim.. Bu tehlike her an her yerde en sağlıklı halinizde bile başınıza gelebilir. İşte bu hayati tehlike karşısında uygulanması gereken yöntem Heimlich manevrası. Peki nasıl doğru uygulanır Heimlich Manevrası?
Emekliler sefalete mahkum edildi. Aylardır seslerini hem hükümete hem de meclise duyurmaya çalışıyorlar. Ancak iktidar derdine derman olmuyor. Açlık sınırının altında yaşam savaşı veren emeklilere görüştük. Yanıt ortak: Geçinemiyoruz.
SMS ve mail ile vatandaşı tuzağa çeken dolandırıcılar, yeni yöntemler geliştiriyor. Bu kez İstanbul Büyükşehir Belediyesi adına mesaj gönderen dolandırıcılar vatandaşın e- devlet şifresine erişmeye çalıştı. Uzmanlar, sms dolandırıcılarına karşı vatandaşlara “çift faktörlü doğrulama” önerisi yaptı.
Android telefonlara deprem uyarısı nasıl geliyor? Bir erken uyarı sistemi mi var? Marmara Üniversitesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Ali Murat Kırık merak edilen sorulara yanıt verdi.
Belediye şirket ve kamu taşeron işçilerinin “kadro” haykırışları sürüyor. Yüz binlerce işçiyi mağdur eden taşeronluk sistemine karşı mücadele veren işçiler Ulusal Kanal’a konuştu. İşte ağır ve zor koşullarda çalışan ancak sefalete mahkum edilen işçi talepleri...
İstanbul’un havası alarm veriyor. İstanbul'da hava kirliliği bir yılda yüzde 30 oranında arttı. Uzmanlara göre bizi o güzel sandığımız havalar mahvediyor. İçimize çekince sağlığımızdan edebiliyor... Uzmanlar özellikle kalp hastalıkları hakkında uyarıyor.
Kadrolu ve güvenceli çalışma talebiyle Taşeron Belediye Şirket İşçileri yürüyüş yaptı. Kadıköy iskele Meydan’ında buluşan işçiler kadro ve insanca yaşam talebiyle ses yükseltti. Sayıları 600 bini bulan, 2018 yılında taşerondan belediye şirketlerine geçirilen işçilerin yanında Vatan Partisi durdu.