Ekrem Demir

Ekrem Demir

Mısıra Maliyetlerinin Altında Fiyat

Mısıra Maliyetlerinin Altında Fiyat

Mısırda çiftçi açıklanan taban fiyata müdahale istiyor. Seneye çiftçi ekip ekmemekte kararsız. Pamukta ise hasat yaklaşıyor. Çiftçi maliyetin üstünde bir fiyat bekliyor. Diyarbakır Sur Ziraat Odası Başkanı Mehmet Demir, "bu şartlarda çiftçi ekmez dışarıya mahkum oluruz" uyarısında bulundu.

mısır mısır üreticisi
Hayvansal üretimde düşüş! Üretici destek bekliyor

Hayvansal üretimde düşüş

Hayvansal üretimde azalış var. Bu açık dışardan et ve hayvan ithal edilerek karşılanmaya çalışılıyor. Gaziantep Koyun Keçi Yetiştiricileri Birliği Eski başkanı Osman Türkman, kendi üreticimizin desteklenmesi gerektiğini söyledi.

büyükbaş hayvancılık Küçükbaş hayvancılık
Tarım alanları tehlikede! Buğday ekilen yerlere fıstık dikiliyor

Tarım alanları tehlikede

Güneydoğu Anadolu Bölgesi'nin verimli tarlalarında antep fıstığı yayılıyor. Geçmiş yıllarda buğday ekilen yerlerde bugün fıstık dikiliyor. Peki birinci sınıf arazilere fıstık ekilmesi doğru mu? Batman Ziraat Odası Başkanı Nizamettin Aydiş bilinçsiz tarımın önüne geçilmesi gerektiğini söyledi.

antep fıstığı batman
Betona zam inşaat sektörünü vurdu! İşler durma noktasına geldi

Betona zam inşaat sektörünü vurdu

Hazır betona son iki ay içinde %55 oranında zam yapılması işleri durma noktasına getirdi. Diyarbakır İnşaat Müteahhitleri Derneği Başkanı Aziz Elaldı çimento fabrikalarının kartelleştiğini, buna müdahale edilmesi gerektiğini söyledi.

inşaat beton
Mısır üreticisinin sesini duyan yok

Mısır üreticisinin sesini duyan yok

Mısır üreticilerinin sesini duyan yok. Eylemler yapıldı, üreticiler tepki gösterdi ancak hükümetten 6 lira olarak açıklanan mısır fiyatına bir düzenleme gelmedi. Daha da vahimi mısır piyasada 5 lira 10 kuruşa kadar düştü. Batman Ziraat Odası Başkanı Nizamettin Aydiş, açıklanan rakamın kabul edilemez

mısır mısır üreticisi
Tarımda iyileştirme nasıl olmadı?

Tarımda iyileştirme nasıl olmadı?

Tarım girdilerinin bu kadar yüksek olduğu dönemde ekilemeyen arazilerinin kiraya verilmesi doğru bir uygulama mı? Gaziantep Ziraat Odaları İl Koordinasyon Kurulu Başkanı Cuma Yiğit, uygulamanın çiftçinin desteklenerek yapılması gerektiğini vurguladı.

çiftçi
Evlat nöbetinde 5. yıla doğru! Aileler HDP'nin kapatılmasını bekliyor

Evlat nöbetinde 5. yıla doğru!

Çocukları PKK tarafından kaçırılan aileler, HDP Diyarbakır il başkanlığı önünde başlattıkları evlat nöbetinin 5. yılına giriyor. Açıklama yapan aileler herkesi 3 Eylül Pazar günü Diyarbakır'a davet etti. Aileler HDP'nin kapatılmasını da dört gözle bekliyor.

diyarbakır hdp
DEDAŞ işçileri 6 ilde eylemde! Hayat pahalılığı işçileri ayağa kaldırdı

DEDAŞ işçileri 6 ilde eylemde!

Dicle Elektrik Dağıtım Merkezi olan DEDAŞ bünyesinde çalışan işçiler hayat pahalılığı nedeniyle iş bıraktı. Emekçiler 6 ilde gün boyu oturma eylemi yaptı. Zor şartlarda çalışan işçilerin talebi daha insani koşullarda çalışmak.

DEDAŞ diyarbakır
Diyarbakır'da vatandaş fahiş kiraya çözüm istiyor! Depremden sonra kiralarda astronomik artış

Diyarbakır'da vatandaş fahiş kiraya çözüm istiyor

Diyarbakır'da vatandaş fahiş kiralara çözüm istiyor. Depremden önce 3 bin lira olan evler için ev sahipleri şimdi 15 bin lira istiyor. Mağdur olan vatandaş orta hasarlı evlere kiracı olarak yerleşmeye başladı.

diyarbakır fahiş kira
Çiftçiler GAP'ın bitirilmesini istiyor

Çiftçiler GAP'ın bitirilmesini istiyor

Girdi maliyetleri altında ezilen Mardin çiftçisi bir de su sorunuyla mücadele ediyor. Bir türlü bitirilemeyen Güneydoğu Anadolu Projesi nedeniyle çiftçi elektrikli sulama yapıyor. Bu da maliyeti 40 kat artırıyor. Üreticiler “yeter artık sesimizi duyun” diye isyan etti.

çiftçi Güneydoğu Anadolu Projesi
DEDAŞ üreten çiftçiye engel oluyor! Çiftçilerin talebi kamulaştırma

DEDAŞ üreten çiftçiye engel oluyor

Dicle Elektrik Dağıtım Şirketi de sulama dönemlerinde her sene bölgenin bir numaralı gündemi oluyor. Hacizler, trafoların sökülmesi, elektriğin kesilerek sulamanın engellenmesi, yüksek faturalar ve daha birçok sorun çiftçinin karşısına çıkıyor.

DEDAŞ batman
TMO ve LİDAŞ buğday almadı! Üretici serbest piyasanın insafına bırakıldı

TMO ve LİDAŞ buğday almadı!

Buğday alımında Toprak Mahsulleri Ofisi yetersiz olunca çiftçi serbest piyasanın insafına kaldı. Üretici buğdayı açıklanan 8 lira 25 kuruşun altına sattı. Üreticiler, sorunun devlet eliyle çözülmesini istiyor.

tarım mahsulleri ofisi buğday