Yunanistan'dan Ege adalarına İHA Gökkubbesi! İsrail yapımı İHA savunma sistemi kuruyorlar

Yunanistan, İnsansız Hava Araçları için erken uyarı ve yarattıkları parazitle “körleştirme” yapan İsrail yapımı seyyar cihazları Ege'de konuşlandırmaya başladı. Yunan Kathimerini gazetesi İHA Gökkubbesi adı verilen cihazların bugüne kadar Doğu Ege adalarındaki 7 istasyonda konuşlandırıldığını yazdı.

Haber Merkezi Haber Merkezi
Yunanistan'dan Ege adalarına İHA Gökkubbesi! İsrail yapımı İHA savunma sistemi kuruyorlar

Yunanistan, Türkiye’nin İnsansız Hava Araçları’na karşı savunma sistemleri kuruyor. Yunan Kathimerini gazetesinde yer alan habere göre İHA’ları “körleştirme” özelliklerine sahip İsrail yapımı seyyar cihazlar bugüne kadar Doğu Ege adalarındaki 7 istasyonda konuşlandırıldı.

İHA Gökkubesi adı verilen cihazların Doğu Ege adalarına yerleştirilmeleri 2022 yılında başlamıştı. Kathimerini gazetesine göre bir sonraki aşamada cihazlar On iki adalar ve Meriç bölgesine yerleştirilecek. Bunun için de Yunan Savunma Bakanlığı’ndan gerekli onayın çıktığı belirtiliyor.

Kızıldeniz ve Aden Körfezi'nde konuşlandırılan "Hydra" ve "Psara" isimli iki fırkateyn, tehditlerin erken tespiti ve İHA'nın iletişiminin kesilmesi için anti-drone sistemlerini test etti.

Yunan gazetedeki habere göre düşman İHA'larının tespit edilip ortaya çıkarıldığı mesafe, elektromanyetik imzaları ve uçaksavar silah radarları tarafından kilitlenebilme yeteneği gibi veriler elde ediliyor.

Kaynak: Ulusal Kanal Haber Merkezi

ege adaları yunanistan iha