Yunanistan bir adayı daha imara açtı

Yunanistan yine Lozan'ı tanımıyor. Antalya Kaş ilçesine sadece 1,5 kilometre uzaklıkta olan Meis adasının yanında yer alan Karaada kayalıklarına iskele inşa etti ve bölgeyi imara açtı. Yunanistan'ın şımarıklıklarına ise Türkiye'den bir yanıt verilmiyor.

Mert Sagit Mert Sagit
Yunanistan bir adayı daha imara açtı

Yunanistan, Lozan Anlaşması'na göre silahlandırılması ve imara açılması mümkün olmayan adalardan olan Karaada kayalıklarına önce iskele inşa etti. Ardından da buraya ilk yolcu gemisi seferi yapıldı.

Karaada kayaklıkları Antalya Kaş ilçesine sadece 1,5 kilometre uzaklıktaki Meis Adası'nın yanında bulunuyor. Adaya yapılan iskelenin ardından ilk seferi Dodekanisos Seaways katamaran yolcu gemisi düzenledi. Bu sefer için bir de tören icra edildi.

Törende Güney Ege Eyalet Başkanı Giorgos Hatzimarkos (Giorgos hatsimarkos) ve İdari Reformdan sorumlu Başkan Yardımcısı Haroula Yasirani (Harula Yasirani) ile bir grup turist de katıldı. Grup, kayalıklara inerek gezinti yaptı.

Güney Ege Eyalet Başkanı Giorgos Hatzimarkos sosyal medya hesabında "Adalarımız için tarihi bir gün. Bu bir abartı değil. Tarihte ilk kez bir gemi Karaada adacığına gelip yanaşıyor." mesajını paylaştı. Atina cephesinden bu çıkışlar gelirken Ankara'nın sessliğini koruması dikkat çekti. Haberin hazırlandığı saatlerde Türkiye'den herhangi bir açıklama gelmedi.

Bu arada söz konusu Adada Yunan Despina Achladioti (Despina Ahyahloti) adındaki bir kadın uzun yıllar yalnız yaşadı. 'Lady of Ro' olarak da bilinen Achladioti, 1982 yılındaki vefatına kadar Türkiye'den görülebilecek şekilde adada Yunan bayrağını dalgalandırdı.

Bugün Ada'da 'Lady of Ro' Despina Achladioti'nin bayrak geleneğini devam ettiren küçük bir Yunan askeri birliği bulunuyor.

Kaynak: Ulusal Kanal Haber Merkezi

yunanistan