Venezuela Lideri Maduro canlı yayında WhatsApp'ı telefonundan sildi

Venezuela Lideri Nicolas Maduro, ABD'li META'ya ait WhatsApp uygulamasını canlı yayında cep telefonundan sildi. Bazı kesimlerin WhatsApp üzerinden ülkede şiddet ve nefret yaydığını belirten Maduro, halka Rus ve Çinli sosyal medya platformlarını kullanma çağrısı yaptı.

Haber Merkezi Haber Merkezi
Venezuela Lideri Maduro canlı yayında WhatsApp'ı telefonundan sildi

Venezuela Devlet Başkanı Nikolas Maduro, terör örgütlerine, darbecilere ve İsrail’e 'sosyal kalkan' olan ABD'li mesajlaşma uygulaması WhatsApp'ı telefonundan sildi.

Maduro, Instagram ve Facebook'un da sahibi olan Amerikan META şirketinin, emperyalizmin aracı olduğunu söyledi. Bazı kesimlerin WhatsApp üzerinden ülkede şiddet ve nefret yaymaya çalıştığını belirtti.

Maduro, "Venezuelalı aileler, gençler, yurtsever erkekler ve kadınlar, barış istiyor musunuz? WhatsApp'ı silin, çünkü tüm Venezuela'nın listesini Kolombiyalı uyuşturucu kaçakçılarına ve emperyalizme verdi." dedi.

Canlı yayında alkışlar eşliğinde uygulamayı telefonundan silen Venezuela lideri, halka Rus ve Çinli sosyal medya platformlarını kullanmaları çağrısı yaptı. Maduro, "WhatsApp'a hayır. Telegram ve Wechat'ı tavsiye ediyorum." dedi.

Kaynak: Ulusal Kanal Haber Merkezi

Venezuela nicolas maduro whatsapp