Ünlü oyuncu hayatını kaybetti

Bob Newhart, klasik bir komedi albümüyle büyük çıkış yaptıktan sonra dönemin en popüler TV yıldızlarından biri haline gelen eski muhasebeci, 94 yaşında hayatını kaybetti.

Yağmur Biçen Yağmur Biçen
Ünlü oyuncu hayatını kaybetti

Newhart'ın menajerinin açıklamasına göre, aktör Los Angeles'ta bir dizi kısa hastalığın ardından yaşamını yitirdi.

Newhart, en çok 1970'ler ve 1980'lerde kendi adını taşıyan iki popüler televizyon programının yıldızı olarak bilinir. Kariyerine 1950'lerin sonunda stand-up komedyeni olarak başladı. 1960 yılında "The Button-Down Mind of Bob Newhart" adıyla plak olarak yayımlanan rutini, ülke çapında büyük bir ün kazandı ve Grammy Ödülü'ne layık görüldü.

1972'de Bob Newhart Show'u yapmadan önce 10 yıl bekledi. Bu durum komedisinde, Newhart, Chicago'da bir çatı katında öğretmen eşi Suzanne Pleshette ile yaşayan bir psikologu canlandırdı. Newhart'ın ciddi yorumlarına tezat oluşturan komşuları ve hastaları, özellikle havayolu pilotu rolündeki Bill Daily, kaçık ve nevrotik bir grup olarak dikkat çekiyordu. Dizi, 1970'lerin en çok beğenilen yapımlarından biri olarak 1978'e kadar sürdü.

Newhart, yıllar boyunca çeşitli filmlerde, genellikle komedi rolleriyle izleyici karşısına çıktı. Bu filmler arasında Catch 22, In and Out ve Legally Blonde 2 bulunmaktadır. Daha yakın dönem çalışmaları arasında ise Horrible Bosses, The Librarians, The Big Bang Theory ve Young Sheldon adlı TV dizileri yer alıyor.

ünlü oyuncu hayatını kaybetti