Ukrayna ordusu Kursk'ta terör estiriyor: 76 binden fazla kişi tahliye edildi

Rusya Acil Durumlar Bakanlığı, Ukrayna ordusunun saldırılarının sürdüğü Kursk Bölgesi'nden 76 binden fazla vatandaşın güvenli bölgelere tahliye edildiğini açıkladı.

Mert Sagit Mert Sagit
Ukrayna ordusu Kursk'ta terör estiriyor: 76 binden fazla kişi tahliye edildi

Rusya Acil Durumlar Bakanlığı, Ukrayna ordusunun saldırılarının sürdüğü Kursk Bölgesi'nden 76 binden fazla vatandaşın güvenli bölgelere tahliye edildiğini açıkladı. Bakanlık, bölge halkına kesintisiz yardım sağlamak amacıyla acil müdahale merkezinin 24 saat faaliyet gösterdiğini belirtti. Yapılan açıklamada, önceliğin bölge sakinlerinin güvenli alanlara yerleştirilmesi olduğu ve bu çerçevede bugüne kadar 76 binden fazla kişinin tahliye edildiği ifade edildi.

Güvenli bölgelerde 60 geçici barınma merkezi kurulduğu ve bu merkezlerde 4 bin 300'den fazla kişinin barındığı bildirildi. Ayrıca, Bakanlık bu merkezlerde yedek yatak sayısını artırmayı sürdürdüğünü, bazı vatandaşların ise akraba ve yakınlarının yanında kalmayı tercih ettiğini aktardı. Tahliye edilen tüm vatandaşlara gerekli tıbbi ve psikolojik desteğin sağlandığı belirtilirken, tahliyelerde otobüs ve trenlerin kullanıldığı kaydedildi.

6 Ağustos sabahı yaklaşık 1000 kişilik Ukraynalı güçlerin, Kursk Bölgesi'ndeki Suca kentinin bir kısmını ele geçirme girişiminde bulunduğu bildirilmişti. Rusya Genelkurmay Başkanı Valeriy Gerasimov, Devlet Başkanı Vladimir Putin'e sunduğu raporda, Ukrayna ordusunun ilerleyişinin durdurulduğunu ve operasyonun düşmanın yenilgiye uğratılmasıyla sona ereceğini vurgulamıştı. Rusya Soruşturma Komitesi ise sabotaj girişimi sonucunda 4 sivilin hayatını kaybettiğini ve askerlerin yanı sıra birçok Rus sivilin yaralandığını açıklamıştı.

rusya Ukrayna Dinamo Kursk