Ukrayna ordusu Kursk'ta hezimete uğradı

Rusya, topraklarına saldıran Ukrayna askerlerini imha ederken cephenin güneyinde de batıya doğru ilerleyişini hızlandırdı. Rusya Savunma Bakanlığı bir hafta içinde 17 bin Ukrayna askerinin öldürüldüğünü bildirdi.

Haber Merkezi Haber Merkezi
Ukrayna ordusu Kursk'ta hezimete uğradı

Ukrayna, Rus topraklarında sivillere saldırmaya devam ediyor.

Ukrayna’nın Belgorod kentine çok namlulu roketatarla düzenlediği saldırıda 5 Rus vatandaşı hayatını kaybetti.

Rus Ordusu ise topraklarına sızan Ukrayna birliklerini imha etmeye devam ediyor. Rusya Savunma Bakanlığı’nın açıklamasına göre Kursk bölgesinin 15 yerleşim yerinde Ukrayna güçleri yenilgiye uğratıldı. Ukrayna bir günde 400’e yakın asker ve 18 zırhlı araç kaybetti. Ukrayna’nın Kursk bölgesine yönelik saldırısının başından bu yana 8 bin 200’ün üzerinde Ukrayna askeri etkisiz hale getirildi.

Ayrıca Rus Hava Kuvvetleri Ukrayna’nın Sumi bölgesindeki cephaneliğini imha etti.

Rusya savaş cephesinin kuzeyinde topraklarını Ukraynalı askerlerden temizlerken güneyde de batıya doğru ilerlemeye devam ediyor. Rusya Savunma Bakanlığı, Donetsk Halk Cumhuriyeti’nde Kirovo yerleşiminin kontrolünü ele geçirdiğini ve düşman savunmasının derinliklerine doğru ilerleyişini sürdürdüğünü bildirdi. Bölgede bir günde 2 binin üzerinde Ukrayna askeri öldürüldü.

Harkov Bölgesi'nde ise Sinkovka köyü Rus ordusu tarafından ele geçirildi. Rusya Savunma Bakanlığı bir hafta içinde 17 bin Ukrayna askerinin öldürüldüğünü bildirdi.

Cephede bu gelişmeler yaşanırken Ukrayna Devlet Başkanı Volodimir Zelenski, Hava Kuvvetleri Komutanı Mikola Oleşçuk'u görevden aldı. Pazartesi günü Rusya’nın Ukrayna’ya düzenlediği geniş çaplı operasyonda Hollanda’nın Ukrayna’ya verdiği F-16 savaş uçaklarından birinin düştüğü ortaya çıkmıştı.

Öte yandan Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin ilk kez Uluslararası Ceza Mahkemesi üyesi ülkeyi ziyaret edecek. Uluslararası Ceza Mahkemesi Moğolistan'dan Putin'i tutuklamasını talep etti.

Tutuklama talebi sonrası Kremlin’den açıklama yapıldı. Kremlin Sözcüsü Dimitri Peskov, Putin'in Ulan Batur ziyareti ile ilgili ''herhangi bir endişeleri'' olmadığını belirtti.

Rusya lideri Putin, Uluslararası Ceza Mahkemesi’nin tutuklama emri çıkardığı 2023'ün Mart’tan sonra ilk kez Uluslararası Ceza Mahkemesi üyesi bir ülkeyi ziyaret edecek.

Ukrayna rusya Dinamo Kursk