Ukrayna itiraf etti: "Baş edemiyoruz"

Rusya’nın NATO kuşatmasına karşı Ukrayna’ya operasyonu devam ediyor. ABD ve Batı’nın gönderdiği tüm silah ve mühimmata rağmen Ukrayna, Rusya karşısındaki acziyetini bir kez daha itiraf etti. Kiev, “hava savunmamız Rusya’nın füze saldırılarıyla baş edemiyor” açıklaması yaptı.

Rusya, Ukrayna sahasında operasyonlarına hız verdi. Rus ordusu Kiev ve Harkiv başta olmak üzere Ukrayna kentlerine füze atışlarını yoğunlaştırırken, ABD ve Batı’nın güdümündeki Kiev yönetiminden “baş edemiyoruz” itirafı geldi.

Ukrayna Hava Kuvvetleri Komutanlığı Sözcüsü Yuriy İgnat, mevcut hava savunma sistemlerinin Rus füze saldırılarıyla baş edemediğini söyledi.

İgnat, Alman IRIS-T SLM veya Norveç NASAMS gibi daha fazla hava savunma sistemine ihtiyaç duyduklarını bildirdi. Batılı ülkelerden yeni hava savunma sistemleri istedi.

Sözcü, “Etki alanlarına giren seyir füzeleri veya Şahed insansız hava araçları gibi tüm hedefleri bu sistemler vurabiliyor. Bu nedenle Batı'dan ısrarla bize farklı türlerde daha fazla sistem vermesini istiyoruz” ifadelerini kullandı.

Öte yandan Rusya Dışişleri Bakanlığı sözcüsü Maria Zaharova, Polonya'ya düşen Ukrayna füzesiyle ilgili yaptığı açıklama gündem oldu. Zaharova, NATO üyesi Polonya'nın topraklarına düşen füzeyle ilgili olarak, "Ukrayna NATO'ya katılmak istedi, S-300'le ittifaka katıldı" ifadelerini kullandı.

rusya Ukrayna rusya ukrayna donbass nato ukrayna hava kuvvetleri