Türkiye Tahran Büyükelçiliği, 30 Ağustos Zafer Bayramı'nı kutladı! Türkiye-İran dostluğu vurgulandı

Türkiye Tahran Büyükelçiliği, 30 Ağustos Zafer Bayramı’nın 102’inci yılı nedeniyle kutlama töreni düzenledi. Büyükelçi Prof. Dr. Hicabi Kırlangıç ve Askeri Ataşe Albay Sabri Coşkun’un ev sahipliğindeki törene İran Ordusu Kurmay Başkanı Tuğamiral Habibullah Seyyari de katıldı.

30 Ağustos Zafer Bayramı’nın 102’inci yılı İran’ın Başkenti Tahran’da coşkuyla kutlandı.

Türkiye Tahran Büyükelçiliği’nin rezidansında düzenlenen resepsiyona Büyükelçi Prof. Dr. Hicabi Kırlangıç ve Askeri Ataşe Albay Sabri Coşkun’un ev sahipliği yaptı.

Büyükelçi Prof. Dr. Hicabi Kırlangıç, "Milletimiz bir bütün olarak Türkiye Büyük Millet Meclisi çatısı altında, Mustafa Kemal Atatürk'ün önderliğinde kahramanca bir Kurtuluş Savaşı yürütmüştür. İran ile kültür, turizm, çevre, ekonomi, ticaret, enerji ve daha birçok alanda bağlarımızı ilerletmek için çalışmalarımızı sürdürüyoruz." dedi.

Resepsiyona, İran Ordusu Kurmay Başkanı Tuğamiral Habibullah Seyyari, İran Hava Kuvvetleri Komutanı Tuğgeneral Hamid Vahidi ve yabancı misyon temsilcileri katıldı.

Türkiye Tahran Büyükelçiliği, 30 Ağustos Zafer Bayramı'nı kutladı! Türkiye-İran dostluğu vurgulandı - Resim : 1

İran Ordusu Kurmay Başkanı Tuğamiral Habibullah Seyyari, "Türkiye Cumhuriyeti'nin 30 Ağustos Zafer Bayramını kutluyorum. Güçlü silahlı kuvvetlere sahip iki komşu ülke İran ile Türkiye’nin işbirliği, uzun yıllardır bölgedeki istikrar ve güvenliğin teminatı oldu. Biz Türkiye ve silahlı kuvvetlerini en güvenilir komşularımızdan biri sayıyoruz. Biz birbirini zor zamanlarda destekleyen iki ülkeyiz. Türkiye ile İran terörle mücadelde de işbirliğie sahip." dedi.

Törende konuşan Büyükelçi Kırlangıç ve İranlı Amiral Seyyari, Filistin konusunda Tahran ile Ankara'nın duruşuna dikkat çekti.

Hicabi Kırlangıç, "Filistinli kardeşlerimizi yalnız bırakmamak için İran ile yakından çalışıyoruz. Gazze’de derhal ateşkesin sağlanması ve Gazzeli kardeşlerimize yardımların ulaştırılabilmesi için tüm imkanlarımızı kullanıyoruz." dedi.

Habibullah Seyyari, "İsrail’in Gazze’de işlediği soykırım ve savaş suçlarının durdurulması için bugün Türkiye ve İran’ın işbirliğinin her zamankinden daha fazla öneme haiz." dedi.

Tahran Büyükelçiliği 30 ağustos zafer bayramı iran