Trans boksör tartışması büyüyor

Olimpiyatlarda yaşanan trans boksör tartışması büyüyor. ABD Başkan adayı Donald Trump "erkekleri kadın sporlarından uzak tutacağım" dedi. İtalyan Başbakanı Giorgia Meloni de maç sonunun adil olmadığını söyledi.

Murat Güneş Murat Güneş
Trans boksör tartışması büyüyor

Olimpiyatlarda kadın boks maçında Cezayirli trans boksörle İtalyan kadın boksörün karşı karşıya gelmesine dünyanın dört bir yanından tepki yağdı.

İtalyan Başbakanı Giorgia Meloni maç sonrasında “Erkeksi özelliklere sahip sporcular kadın müsabakalarına alınmamalı. Adil değil” dedi. Sosyal medya hesabından da “Pes etmeyeceğini biliyorum Angela ve biliyorum ki bir gün emek vererek, alın teriyle hak ettiğini kazanacaksın. Nihayet adil bir rekabette.” paylaşımı yaptı.

Eski ABD başkanı ve başkan adayı Donald Trump'ta tartışmaya girdi. Trump başkan seçildiğinde "Erkekleri kadın sporlarından uzak tutacağım" dedi.

Bir tepki de Harry Potter'ın yazarı J. K. Rowling geldi. Rowling, "Bugün olimpiyatlarda bir genç kadın, ringe çıkmasına izin verdiğiniz bir erkek tarafından toplumun içinde şiddete uğradı.Spor bu değil. Kadın düşmanısınız" paylaşımını yaptı.

Amerikalı milyarder Elon Musk da "Kadın sporlarında kesinlikle erkek olmamalı" dedi.

Kaynak: Ulusal Kanal Haber Merkezi

boksör olimpiyat abd italya Elon Musk