Telegram kurucusu Durov, 5 milyon euro kefaletle serbest bırakıldı

Mesajlaşma uygulaması Telegram’ın kurucusu ve ceo'su Pavel Durov, çıkarıldığı mahkemece 5 milyon avro kefalet ve adli kontrol şartı ile serbest bırakıldı. Durov, 24 Ağustos'ta Paris'te gözaltına alınmıştı.

Yağmur Biçen Yağmur Biçen
Telegram kurucusu Durov, 5 milyon euro kefaletle serbest bırakıldı

Telegram’ın kurucusu Pavel Durov, serbest bırakıldı.

Telegram'ın Üst Yöneticisi de olan Durov, Fransa’da 24 Ağustos’ta gözaltına alınmıştı. Ulusal basında yer alan haberlere göre, "otoritelere bilgi vermeyi reddetmenin" de bulunduğu suçlamalarla sorgulanan Durov hâkim karşısına çıktı.

Paris Savcılığı, hakkında 12 farklı suçlama bulunan Durov’un 96 saatlik gözaltı süresinin ardından çıkarıldığı mahkemece 5 milyon avro kefalet ve adli kontrol şartı ile serbest bırakıldığını bildirdi. Durov’un tutuksuz yargılanacağı ve kendisine Fransa topraklarından çıkış yasağı getirildiği açıklandı.

Durov, 24 Ağustos'ta Paris'teki Bourget Havaalanı'nda özel jetinden indiği sırada gözaltına alınmıştı. Durov'un Telegram'da yasa dışı içeriklere erişim sağlandığı gerekçesiyle gözaltına alındığı bildirilmişti.

Gözaltı kararı dünya kamuoyunun da gündemindeydi. Durov, daha önce ABD Federal Soruşturma Bürosu FBI’ın kendisinden uygulamaya erişim için bir arka kapı yerleştirmesini istediğini ve bunu reddettiğini açıklamıştı.

Kaynak: Ulusal Kanal Haber Merkezi

Telegram telegram nedir