Rusya'dan Ukrayna'ya büyük taarruz! Bir gecede 143 nokta İHA, top ve roket atışlarıyla imha edildi

Rusya, Ukrayna’nın askeri altyapısına operasyon yaptı. 100'den fazla füze ile 100'e yakın insansız hava aracı ile Ukrayna'nın askeri kabileyeti hedef alındı. Kiev rejimi ve arkasındaki Batılı güçler de hezimeti gizleyemiyor. İngiliz Sunday Times gazetesi Rusya’nın büyük zafere ilerlediğini yazdı.

Haber Merkezi Haber Merkezi
Rusya'dan Ukrayna'ya büyük taarruz! Bir gecede 143 nokta İHA, top ve roket atışlarıyla imha edildi

Rus Ordusu, Ukrayna askeri altyapısına büyük bir taarruz düzenledi. Ukrayna'da İHA'ların üretildiği 2 atölye, askeri sanayi alanında faaliyet gösteren işletmelerin çalışmasını sağlayan enerji altyapısının kritik öneme sahip unsurları imha edildi.

Rusya Silahlı Kuvvetleri, operasyonda havadan ve denizden uzun menzilli yüksek hassasiyetli silah ve İHA'lar kullandı.

Ukrayna askeri birliklerinin bulunduğu 143 bölgenin İHA, top ve roket atışları ile bombalandı.

Rus topraklarına saldıran Ukrayna’nın savaşı kaybetmek üzere olduğu Batı basınında da yer almaya başladı. İngiliz basını Rusya’nın büyük zafere ilerlediğini yazdı.

İngiliz Sunday Times gazetesi, Ukraynalı subayların, Pokrovsk istikametindeki savunmanın görünürdeki çöküşüne açıklama getirmeye çalıştığı ifade edildi.

Haberde Kiev rejiminin Kursk bölgesindeki saldırısıyla Rus güçlerinin dikkatini Ukrayna birliklerinin ‘dayanılmaz’ bir baskı altında olduğu Donbas yönünden başka yöne çekmeyi umduğu, ancak bu planın hiçbir işe yaramadığı kaydedildi.

İngiliz gazetesi, Ukrayna ordusunun Kursk bölgesindeki ‘macerası’ bağlamında Donetsk Halk Cumhuriyeti’nin yakınlarındaki savunma hattının çökmesiyle karşı karşıya kaldığını, bunun da Rusya'yı bu bölgede büyük zafere yaklaştırdığını belirtti.

Kaynak: Ulusal Kanal Haber Merkezi

rusya Ukrayna