Rusya'dan Patriot resti: "Meşru hedefimiz olur'

Rusya, Amerika Birleşik Devletleri’ni, Ukrayna’ya silah tedariki ve patriot füzeleri konusunda bir kez daha uyardı. Kremlin, patriot sisteminin, Ukrayna'ya tedarik edilmesi durumunda Rusya'nın meşru hedefi olacağını duyurdu.

ABD medyasında Ukrayna'ya Patriot hava savunma sistemi gönderilmesi kararında sona gelindiği yönünde çıkan haberlere Rusya'dan tepki geldi.

Kremlin Sözcüsü Dmitriy Peskov, Patriotların, Ukrayna'ya tedarik edilmesi durumunda Rusya'nın meşru hedefi olacağını söyledi. Peskov, "Ancak bu konuda henüz yorum yapmak doğru olmaz. Çünkü bunlar basında çıkan haberler. Resmi açıklamaları bekleyip göreceğiz" ifadelerini kullandı.

Öte yandan ABD Temsilciler Meclisine, Rusya'nın Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi’nden çıkarılması için karar tasarısı sunuldu.

Tasarıyı, Temsilciler Meclisi’nin Avrupa'da Güvenlik ve İşbirliği Komisyonu üyeleri olan Demokrat senatör Steve Cohen ile Cumhuriyetçi Joe Wilson sundu.

Tasarıda, Rusya’nın, Ukrayna’ya askeri operasyonuyla, "sürekli ve kasti olarak" Birleşmiş Milletler prensiplerini ihlal ettiği ileri sürüldü. ABD Başkanı Joe Biden'a Rusya'nın Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyinden çıkarılması için gerekli adımları atması çağrısı yapıldı.

abd Ukrayna rusya rusya ukrayna donbass